Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGOVORIO I O ĐOKOVIĆU

Goran Ivanišević o teškim trenucima: Taj čovjek mi je uništio život...

Goran Ivanišević
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
23.05.2024.
u 11:15

Goran Ivanišević progovorio je o razlazu s Novakom Đokovićem, ali i o rivalstvu s Peteom Samprasom.

Goran Ivanišević, bivši trener Novaka Đokovića, progovorio je o razlazu s najboljim tenisačem svijeta, opisavši njihov odnos kao pun uspona i padova. Nakon šest godina suradnje, Đoković i Ivanišević su se razišli krajem ožujka, a sada je Ivanišević u razgovoru za švicarske medije otkrio detalje o tom razdoblju.

– Novak je genij, izvanredna osoba i najbolji igrač u povijesti tenisa. Ali nije bilo lako, to vam mogu reći. Kad se sjetim svega što se za to vrijeme dogodilo... Prvo je došla pandemija korone, pa diskvalifikacija na US Openu kada je Novak lopticom udario linijskog suca, a zatim deportacija u Australiju. Bilo je puno teških trenutaka – rekao je Ivanišević pa se osvrnuo na sve uspjehe Đokovića. 

– Novak je to uspio, a ja sam mu malo pomogao. Jako sam ponosan na to. Bila je velika čast, a ujedno i velika odgovornost biti trener ovog genija. Kada trenirate Novaka Đokovića, sve osim titule je neuspjeh. Novak je također vrlo zahtjevan. Svaki dan se mora dogoditi nešto novo, uvijek želi biti bolji. To je velik pritisak s kojim se treba nositi. S Novakom imate samo nekoliko sekundi da mu nešto objasnite. Zatim od vas želi doznati 15 stvari odjednom, ali imate samo tri sekunde za to. To je iznimno zahtjevno – ali i vrlo zadovoljavajuće.

Kako se nosio s pritiskom?

– Uvijek sam imao dobre tablete... Sad ozbiljno, svaki dan imate pritisak u ovom poslu. Naviknete se na ove okolnosti. Činjenica da oboje dolazimo s Balkana i govorimo isti jezik svakako mi je od velike pomoći. Plus, Novak i ja smo slični. Uvijek sam bio spreman na njegove moguće reakcije.

Đoković je nerijetko znao psovati u smjeru Ivaniševića.

– To mi nikad nije bio problem, i sam sam bio emotivan igrač. Ponekad nisam mogao razumjeti što govori. Ponekad je želio znati nešto o udarcu, a ja bih mu rekao nešto o oblacima koji su bili tik iznad arene. Onda se Novak naljutio na mene. Ali barem je bilo vezano za mene. I nakon pet minuta ponovno je bio opušten. Ponekad vam je u tenisu potreban kratki šok da razbistrite glavu. Mentalna komponenta je najvažniji faktor u tenisu.

Zašto je došlo do prekida suradnje?

– Znao sam da će ovaj trenutak doći. Veze prestaju, ali rastali smo se kao prijatelji, više od toga, i to ćemo uvijek ostati. Nije bilo svađe, nikakvog incidenta. Novak me se jednostavno zasitio. I meni je bilo dosta Novaka. Sada idemo svatko svojim putem.

Kao igrač dva puta izgubio ke finale Wimbledona od Petea Samprasa.

– Uživao sam igrati protiv svih, osim nekoga tko mi je uništio život, a bio je to Pete Sampras. Nemojte me krivo shvatiti, poštujem ga, nevjerojatan je. Jednostavno sam imao pogrešan stav prema Samprasu. Vjerovao sam da moram igrati bolje nego protiv drugih, ali često je bilo blizu i obično sam gubio.

 
 

Komentara 29

RE
realisticki
12:55 23.05.2024.

Oni koji čitaju površno, ili samo naslove, mogu dići do zaključka da je Đoković Ivaniševiću uništio život. Zašto se VL bavi takvim konstrukcijama naslova?

Avatar markoii123
markoii123
10:05 24.05.2024.

Bravo Gorane,bravo Novak,vi ste ponos svih dobrih ljudi i zaljubljenika u sport na Balkanu.

MO
MOSAD
15:08 23.05.2024.

Uz pok, ali uvjek vjecnog DRAŽENA PETROVIĆA ,jedan od najvecih DOMOLJUBA u RH.Svaka čast Gorane kapa do poda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije