Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naši pobijedili Norvešku i u drugi krug prenose 4 boda

Goluža: Ljutit sam, u napadu smo izmišljali toplu vodu

Hrvatska (1)
AFP
21.01.2012.
u 07:57

Rukometaši Hrvatske pobijedili su Norvešku sa 26:20 u trećoj utakmici svoje skupine na Europskom prvenstvu. Naši pobijedili Norvešku i u drugi krug prenose maksimalna četiri boda

 U drugi krug dakle prenosimo sva četiri boda, protiv Islanda i Slovenije i jedina smo reprezentacija koja je u prvom krugu ostvarila sve tri pobjede. Protiv Norveške sve je bilo jasno u prvom poluvremenu. Obrana je konačno bila prava pa smo u prvih 30 minuta primili samo osam pogodaka.

Odlična obrana

Manje smo primili samo jednom, 1996. godine na Europskom prvenstvu u Španjolskoj. U utakmici za peto mjesto Česi su nam postigli samo sedam pogodaka u poluvremenu. 

- Sve što smo se dogovorili dečki su ispoštovali, posebice u obrani. Moram pohvaliti  onu četvoricu visokih u obrani (op.p. Vori, Kopljar, Gojun, Duvnjak) na koje sam se u prethodne dvije utakmice malo ljutio pa čak i galamio. Obrana 5-1 bila je nerješiva enigma za Norvežane i mogli smo već u prvom poluvremenu napraviti ogromnu razliku da nismo zapucali sve one silne zicere - rekao je izbornik Slavko Goluža.

Da na vratima nije bilo raspoloženog Erevika Norveška bi vjerojatno doživjela još veći rezultatski debakl. Naši igrači kao da su ga gađali u prvom poluvremenu. 

- Moram pohvaliti i navijače koji dolaze u sve većem broju. Vjerujem da će ih u Novom Sadu biti puno,puno više.

U nastavku utakmice laganim tempom održavali smo rezultat, no igrači su ipak uspjeli naljutiti izbornika. 


- Ljut sam zbog igre sa igračem više. Umjesto da to lijepo razigramo, u napadu smo tražili toplu vodu. Još smo s igračem više primali pogotke. To se ne smije više ponoviti u sljedećim utakmicama.

Robert Hedin, izbornik Norveške, bio je kratak i jasan. 

- Nismo imali nikakve šanse protiv ovako raspoložene Hrvatske. Odigrali su u obrani jako, jako dobro i još su imali raspoloženog vratara - naglasio je Hedin.

Naši reprezentativci danas putuju u Novi Sad, a u nedjelju nas čeka prva utakmica drugog kruga. Igramo protiv Španjolske koju smo nedavno dvaput pobijedili u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

A sada odmor...

- Te utakmice sam već zaboravio, onog trenutka kada su završile. Nikog se ne bojim, pa ni Španjolske. U drugi krug donosimo četiri velika boda. U nedjelju me zanima samo pobjeda. Španjolci su u odnosu na kvalifikacije izmjenili dva, tri igrača. Dobro ćemo se najprije odmoriti, a onda pripremiti za furiju - zaključio je Goluža.

S obzirom da mi imamo četiri, a Španjolska tri boda, pobjeda bi nam široko otvorila vrata polufinala i Francuska bi nas u tim okolnostima teško bodovno dostigla.

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jolly
08:26 21.01.2012.

Bilo je zanimljivo gledati zadnje 2 min. tekme Slovenija- Island. Lijepo se vidjelo kako pošteni europejci Slovenci puštaju Islandu da smanji na 2 razlike, kako bi i jedni i drugi išli dalje, a zeznuli norvežane.

DR
drznedaj
09:04 21.01.2012.

MA postenjacine :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije