Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Medveščaka

Gojanović: Brzo smo postigli uspjeh, Rusi nam već zavide

damir gojanović
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
29.01.2014.
u 14:37

– Želim da nam suparnik bude što bliže kako bi nas naši navijači mogli bodriti u gostujućim utakmicama. Recimo, Lev Prag, to bi bila savršena priča - rekao je Gojanović.

Točno 50 utakmica bilo je dovoljno da Medveščak u prvoj sezoni KHL-a ostvari povijesni uspjeh – plasman u doigravanje. Prije devet mjeseci medvjedi su doznali da su primljeni u drugu najjaču svjetsku ligu.

– Napravili smo jedan od najvećih uspjeha uopće u KHL-u. Momčad sastavljena u dva mjeseca i s malim budžetom te ni iz čega stvorena ušla je u doigravanje. Riga nije ista priča jer Dinamo je igrao u ruskom prvenstvu u vrijeme SSSR-a, a Letonija je u A grupi svjetskog hokeja i imali su okosnicu od tih igrača. Trebamo biti ponosni kao Hrvati da smo tako brzo uspjeli u nekom poslu u kojem nismo vodeća nacija – u jednom dahu kazao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović, a onda još dodao:

Avangard ne može ući u doigravanje pa ni prošlogodišnji finalist Traktor, a troše 50 milijuna eura, dolara ili čega već. Pa i Sjeverstalj je tri puta bogatiji od nas, ali kada dođu u Zagreb i vide sve ovo, osjećaju se kao mali miševi jer nemaju ovakvu dvoranu, takav doček i vjerojatno misle da smo superbogat klub. A nismo, no zato možemo biti veliki u nečem drugom osim financijama. Jer, eto, uspjeli smo nagovoriti odlične igrače da igraju za nas, nitko od njih nije želio otići iako su dobivali ponude...

Gojanović je otkrio što želi nakon posljednje četiri utakmice ligaškog djela:

– Želim da nam suparnik bude što bliže kako bi nas naši navijači mogli bodriti u gostujućim utakmicama. Recimo, Lev Prag, to bi bila savršena priča.

Trener Mark French igračima je dao šest dana odmora, što ne čudi s obzirom na to da je iduća utakmica tek 26. veljače kod Dinama u Rigi. Zanimljivo, ulazak u doigravanje Medveščak će koštati 146 tisuća eura. Toliko će, naime, bonusa morati isplatiti igračima.

– I ugovori sa sponzorima automatski se povećavaju ulaskom u doigravanje tako da neće biti problema s isplatom – istaknuo je Ranko Vučinić.

S 20 minuta po utakmici Saša Martinović ima veću minutažu od Fostera, Cheechooa, Vescea..., a s valorizacijom učinka 16 uvjerljivo je najbolji igrač Medveščaka. Zato i ne čudi vijest da ga želi Vladivostok, gdje je jedan od trenera čovjek koji je igrao sa Sašom u Njemačkoj.

Komentara 5

Avatar compañero
compañero
14:50 29.01.2014.

samo neka i dalje bude pošten i zdrav odnos između uprave, trenera i igrača ( ako ima dugova otprije - to fer riješiti), neka dečki i dalje na ledu daju sve od sebe...navijači to cijene i ostaju vjerni, čak i ako dođu slabiji rezultati

DO
domazl
15:14 29.01.2014.

Neka se cijela vlada RH i još sabornjaci, gradonačelnici, župani i ... ugledaju na Medeke. Oni su sposobni, a ne podobni.

FU
FULL
17:41 29.01.2014.

Čestitka na uspjehu! Za ulaz u doigravanje se znalo od prvog dana, doseg ove momčadi je ulaz u polufinale a prolaz i ulaz u finale je premašaj plana od 1000%. Ako se to sve dogodi a nije isključeno, što će biti "zajedljivih jezika" a još veći "problem" kako zadržati igrače i koliko? Za naljepnice na dresovima će se sponzori i te kako početi "trgati" a to se tek traži i očekuje, tek tada stižu i te kako "jaki" igrači u roaster a na Jesen dolaze automatski i bolje igre u Ledenu, rasprodanost dvorane do posljednje stolice, zbog toga nakon zadnje utakmice osigurajte godišnju pretplatu na vrijeme, karata u prodaji neće biti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije