Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super Mario

Gavranovića bi i Bilić i Sušić. Ali što će na to reći šef Švicaraca Hitzfeld

'Mario Gavranovic of Schalke 04 celebrates a goal against Valencia during their Champions League soccer match in Gelsenkirchen, March 9, 2011.   REUTERS/Kai Pfaffenbach (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER)'
'KAI PFAFFENBACH'
10.03.2011.
u 19:21

O Gavranoviću sve znamo, informirao nas je Raketa. Mala smo zemlja, s malo igrača, i naravno da nam je Mario i te kako zanimljiv, kazao je izbornik Slaven Bilić

Dok je Slaven Bilić jučer zaneseno govorio o Mariju Gavranoviću (21), u Sarajevu se, preko portala Sportin.ba, oglasio izbornik reprezentacije BiH Safet Sušić.

– Ispitat ću situaciju odnosno vidjeti želi li Gavranović igrati za BiH. Ipak on igra u klubu koji je izborio ulazak n među osam najboljih u Europi. I ako Mario zaista bude mogao igrati za BiH, dobit će moj poziv – kazao je Safet Sušić o Hrvatu iz Gradačca rođenom u Švicarskoj.

Izbor špica sužen

Bilić, naravno, ne ostaje dužan. Ne krije da ga Gavranović, strijelac za Schalke u igri protiv Valencije, i te kako zanima.

– O Gavranoviću sve znamo, informirao nas je Raketa. Mala smo zemlja, s malo igrača, i naravno da su nam zanimljivi apsolutno svi igrači. Pogledajte kako nam se isplatilo što smo išli razgovarati s Rakitićem. Trebali smo ići još deset puta, ma i spavati u šatoru za takve igrače! – kazao je hrvatski izbornik čiji će izbor vrhunskih napadača uskoro biti sve suženiji.

Sljedeće godine oprašta se 32-godišnji Olić, Petriću je 30, Eduardu već 28, Jelaviću 26, 31-godišnji Klasnić kod Bilića je već aorist...

Gavranovićeva reprezentativna budućnost ipak ovisi samo o - Ottmaru Hitzfeldu. Osjeti li švicarski izbornik da se Hrvati i Bošnjaci raspituju za talentiranoga napadača, dovoljna je samo minuta igre za A-selekciju Švicarske i Gavranović bi za Bilića bio zauvijek izgubljen. Osim ako bi Gavranović, standardni mladi reprezentativac Švicarske, odbio poziv zemlje u kojoj je rođen.

– U srcu se osjećam kao Hrvat, moji su roditelji iz Hrvatske i to je sasvim normalno. Međutim, s druge strane, volim živjeti u Švicarskoj, osjećam se dijelom i Švicarcem, jer ipak sam ondje rođen, prošao sve škole i stekao prijatelje. Ne, ne mislim da će me roditelji nagovarati da igram za Hrvatsku. Sigurno bi im bilo drago, ali poštovat će svaku moju odluku – kazao je jednom zgodom Gavranović.

Uvijek mogu pomoći

Mladić visok 175 cm, vrlo spretan, okretan i robustan, u Schalkeu je od veljače 2010. godine. Nijemci su ga kupili od švicarskoga Yverdona za 1,6 milijuna eura, no kod Magatha se nije baš naigrao. U ovoj sezoni ima samo pet bundesligaških nastupa, bez pogotka, dok je protiv Valencije debitirao u Ligi prvaka. I odmah zabio!

– Našao sam se na pravome mjestu u pravo vrijeme. Nije mi preostalo drugo nego ugurati loptu u mrežu. Radujem se kada god igram. Dobio sam šansu i dokazao da mogu pomoći momčadi – rekao je Gavranović.

Komentara 14

Avatar Idler 3
Idler 3
22:43 10.03.2011.

Nego gdje je taj poziv ?! Još sam jučer pital čije papire mali ima, trebalo je već jutros to znati i bez ikakvog razmišljanja mu uputiti poziv. Kakva razmišljanja i kakve gluposti, direktno u glavu - mali spremaj se, igramo skoro s Grzijom...i točka !!!

Avatar mos_mislit
mos_mislit
23:11 10.03.2011.

Ovdje se u CH vrti vijesti danas tipa\"Gavranovica se treba zvat u A-reprezentaciu\" . Biti ce mu izuzetno neugodno odbit svicarce. Naime roditelji su mu iz gradacca bos. posavina zive i rade u st. gallenu ,a osobno poznajem obitelj gavranovicc odozdo ali i ovde (koja slucajnost). sigurno ali sigurno malom Mariu srce kuca za lijepu nasu,mali ceka mig Bilica vec dvije godine.Svicarska mu ostaje samo kao utjesna rezerva. Mario ima potecijal mlad je ,ali ce morat jos iskustva za jednog super kilera.Karijera mu je lijepo krenula ja mu zelim samo zdravlje prije svega.Lucidnost i mirnocu egzekucije ce izgradit. Znaci samo ako Bilic htjedne on igra za HR.

VA
Vatrenko
20:01 10.03.2011.

ma kakav BiH? On je Hrvat i igrati ce za Hrvatsku ili u najgorem slucaju za svicu ali nikada za BiH... Posebice ako je iz Posavine iz Herceg-Bosne. A ako se dvoumi hoce li Hrvatsku ili svicu onda nam nii netreba jel tko ne igra sa srcem za svetu nasu repku, taj nek ide gdje hoce!!! Nego hajde ti Bilicu malo pozuri sa pozivom. kad sam ja vec ikada napisao da njega treba pa su mi se svi rugali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije