Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA

Frka s razigravačima: Stigao i mladi Uljarević

Karlo Uljarević
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
22.02.2018.
u 20:59

Prilično je jasno da se izbornik u trećoj i četvrtoj utakmici kvalifikacija neće moći osloniti ni na jednog od tri predviđena razigravača.

Nakon odlične partije 33-godišnjeg Luke Žorića protiv Zadra, taj lakonogi centar pokazao je da je još daleko od starog željeza, a hrabar i učinkovit nastup 19-godišnjeg Karla Uljarevića naveo je izbornika Ivicu Skelina da ga naknadno pozove za dvije predstojeće kvalifikacijske utakmice za SP.

– Kada smo saznali da je Simon otpao, a s obzirom na to da smo prijavili igrača kojeg njegov euroligaški klub ne pušta, mi smo tražili kod Fibe da nam se omogući zamjena igrača bez plaćanja penala i to nam je i odobreno – objasnili su nam izbornik Ivica Skelin i glavni tajnik HKS-a Joke Vranković.

Bio je to mudar potez u toj situaciji jer, da su naši tražili to isto umjesto ozlijeđenog Stipčevića, to im vjerojatno ne bi prošlo. No, da se nas pitalo, mi bismo Uljarevića stavili već u startu na popis 24 igrača jer on je nedvojbeno ovog trenutka momak koji obećava.

Prilično je jasno da se izbornik u trećoj i četvrtoj utakmici kvalifikacija neće moći osloniti ni na jednog od tri predviđena razigravača.

– Zbog ozljede ruke Stipčević neće moći zaigrati ni u jednoj od ove dvije zadarske utakmice, a zbog ozljede noge Pop je izgubljen za prvu, a za drugu ćemo vidjeti. Otpao je i Katić zbog ozljede koljena – kazao je izbornik Skelin koji je tek sinoć na treningu trebao imati Žorića i Krušlina.

A obojica su vukla ozljede, srećom blaže, sa završnice Kupa, dok je Pilepić posljednju utakmicu (u Turskoj) igrao još u utorak.

– U kvalifikacijama u ovakvim okolnostima u prednosti su reprezentacije koje nemaju NBA i euroligaških igrača jer njima je ionako nastupanje onemogućeno. A oni koji ih ionako nisu imali sada su u puno uigranijim sastavima, što se može reći i za Rumunjsku i Nizozemsku.

Rumunji, naši prvi suparnici u ovom mikrociklusu, imat će u sastavu puno igrača s prošlogodišnjeg EP-a, a Hrvatska samo trojicu (Žorić, Krušlin, Planinić) jer i Ramljak je neizvjestan.

No, kada je već tako, treba vjerovati u mlade poput Uljarevića i dati im priliku.

– Ja sam u klubu odlučio, čak i pod cijenu otkaza, Uljareviću dati 10 minuta u ABA ligi i 20 u domaćem prvenstvu da mi vidimo može li on. Ja sam vidio da on može pa sada igra i više od toga. Čini mi se da smo baš mi jedini od tri naša regionalna ligaša uspjeli afirmirati jednog takvog mladog igrača kakvom treba otvoriti prostor i u reprezentaciji jer on je još daleko od svoje krajnje točke razvoja – kazao nam je Cibonin trener Ante Nazor.

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
09:49 23.02.2018.

da se ja pitam pozvao bi Jakova Vladovića..

Avatar comandante
comandante
06:41 23.02.2018.

ja razumijem da Skelin nema blage veze jer je tu postavljen dekretom, da Joke Vranković ni kao igrač nije bio pametan ali ne pozvati Uljarevića odmah je vrhunac gluposti!!! Igra sjajnu sezonu, mi razigravača nemamo od 1947 a oni razmišljaju dali pozvati momka koji konačno liči na razigravača i ima 18 god!!! pa dajte ostavke kolektivno svi molim vas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije