Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKA KOŠARKA

Nika prva u Hrvatskoj ostvarila quadruple-double

22.02.2018.
u 11:57

U pobjedi svog sastava 146:22 Nika je postigla deset koševa, imala deset skokova, deset osvojenih lopti i 17 asistencija. I to sve u početnih 17 minuta.

Hrvatska košarka, doduše ženska, ima ostvaren prvi povijesni “quadruple-double”. Uspjelo je to Niki Mühl, košarkašici Trešnjevke na polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske za kadetkinje protiv Podravca. U pobjedi svog sastava 146:22 Nika je postigla deset koševa, imala deset skokova, deset osvojenih lopti i 17 asistencija. I to sve u početnih 17 minuta.

– Na kojoj god razini igrali, u kojoj god ligi, muškoj ili ženskoj, ostvariti quadruple-double vrlo je impresivno – rekao je nedavno LeBron James komentirajući povijesni podvig Shakyle Hill, mlade američke košarkašice, prve nakon 25 godina i tek četvrte u povijesti sveučilišne lige koja je ostvarila četverostruki dvostruki učinak.

Nika je briljirala i u finalnoj utakmici protiv Vodica (83:46). Ovoga puta “zadovoljila” se triple-doubleom. Postigla je 14 koševa, imala 13 skokova i deset asistencija. Naravno, proglašena je za MVP završnog turnira, drugu godinu zaredom. Nagradu za MVP kadetskog prvenstva Hrvatske uručila joj je Anđa Jelavić, izbornica seniorske reprezentacije Hrvatske. I neće biti nikakvo iznenađenje ako Nika uskoro odjene seniorski dres s obzirom na kvalitete koje ima. Trešnjevci je pripala još jedna pojedinačna nagrada na turniru – Barbara Turkalj s postignutih 39 koševa u obje utakmice bila je najbolji strijelac turnira.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
17:32 23.02.2018.

146:22? nje joj bilo teško.....protiv nedoraslog protivnika..kao da je igrala kontra umirovljeničkog doma Osijek,Drinska 10

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije