Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA

'Svaki nam igrač treba, a za otkaze ne možemo ih sankcionirati'

Košarka: Hrvatska - Italija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
20.02.2018.
u 08:27

– Šaljemo pozive svim županijskim savezima i prvoligaškim klubovima da su dobrodošli. Za hrvatsku reprezentaciju to je vrlo ozbiljan trenutak i u ovih 4-5 dana učinit ćemo sve da bude što više gledatelja u dvorani.

U zadarskom hramu košarke pred Hrvatskom su kvalifikacijski dvoboji za plasman na SP. Nekad su naši košarkaši igrali na velikim natjecanjima odlučujuće utakmice za medalje, a sada igraju za odlazak na Mundobasket, na kojem će igrati čak 32 reprezentacije. A ne izboriti nastup na tako “prošireni” SP za hrvatsku bi košarku bilo katastrofalno.

No, čini se da svi hrvatski košarkaši to tako baš i ne doživljavaju. Tako je Tomislav Zubčić, koji se nije odazvao ni na prve dvije utakmice, poručio izborniku Ivici Skelinu da se njegovi planovi ne poklapaju s planovima reprezentacije. Otkazao je nastup i Damjan Rudež koji je proteklih dana potpisao za Monaco, rekavši da ga novi klub ne pušta. Pozivu se nije odazvao ni jedini igrač Zadra s izbornikova popisa Luka Božić, za kojeg je Skelin kazao:

– Nazvao me i rekao da će iz osobnih razloga odbiti poziv jer se ne osjeća dobro. U tom trenutku ni sam nisam znao što reći s obzirom na to da je bio jedan od sigurnih igrača.

Problematična je situacija i s Krunom Simonom, jedinim našim euroligaškim igračem koji želi igrati za Hrvatsku (Radošević i Tomić više ne žele), a izbornik Skelin o tome kaže:

– Simon u petak sa svojim Efesom igra euroligašku utakmicu, a što će biti u ponedjeljak vidjet ćemo. Zasad dogovora između Fibe i Uleba nema, a sumnjam da će Efes oslabiti sebe da bi pojačao nas. Problem je i što se utakmice turske druge lige igraju u utorak, pa će nam se Pilepić priključiti tek u srijedu.

Viša su sila i ozljede razigravača Marka Popovića i Roka Stipčevića koji bi itekako dobro došli ne samo kao iskusni igrači nego i kao Zadrani po rođenju pa bi mogli biti mamac za zadarsku košarkašku publiku, čiji najglasniji dio nije baš zainteresiran za to da bude vjetar u leđa Skelinovim izabranicima.

– Baš kao i Katić i Ramljak, i ozlijeđeni Popović i Stipčević bit će oko reprezentacije i nadam se da će ih naš medicinski tim osposobiti barem za drugu utakmicu u ponedjeljak – ističe izbornik.

I Skelin i predsjednik HKS-a Stojko Vranković nadaju se da će Višnjik u petak i ponedjeljak biti dobro popunjen. Bez obzira na to hoće li Tornado doći ili ne.

– Šaljemo pozive svim županijskim savezima i prvoligaškim klubovima da su dobrodošli. Za hrvatsku reprezentaciju to je vrlo ozbiljan trenutak i u ovih 4-5 dana učinit ćemo sve da bude što više gledatelja u dvorani.

Vranković je ljutit zbog “objašnjenja” poput Zubčićeva.

– Uvijek sam za iskreno objašnjenje, u četiri oka, koji god razlog bio. Ako pak Zubčić planira raditi na svojoj igri, mogao je to raditi i s reprezentacijom. Tragedija je da nama svaki igrač treba, a da mi nemamo instrumenata za sankcije. Ako netko ponavlja otkaz toga ne treba ni zvati, nego se trebamo okrenuti igračima kakvi su Popović, Stipčević, Katić i Ramljak koji su i ozlijeđeni došli na pripreme.

Na popisu za drugi kvalifikacijski ciklus za SP su: Popović, Stipčević, Mavra, A. Delaš, Katić, Pilepić, Krušlin, Mustapić, Babić, Bošnjak, Badžim; krila: Šakić, Perić, Ramljak; centri: Planinić, Bilan, Buva i Žorić. 

Komentara 2

Avatar Diavolo
Diavolo
10:10 20.02.2018.

Sramota kucnog odgoja Tomislava Zubčića , duhovni bijednik

Avatar comandante
comandante
06:31 21.02.2018.

uz ovakvog izbornika trenbali bi nam Radja i Vranković, ne onaj bek, onaj je bio drvo i dok je igrao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije