Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJEPOTICA

Francuska u najefikasnijoj utakmici prvenstva "razbila" Švicarsku sa visokih 5:2

Francuska
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/24
20.06.2014.
u 22:55

Hizfeldovi izabranici slomili su se nakon 17 minuta dobre igre i otad igra samo Francuska.

Francuska je odigrala utakmicu prvenstva i predstavila se cijelom svijetu kao jedan od favorita za osvajanje titule. Švicarci su spasili dojam s dva pogotka i neće biti upamćeni kao akteri najvećeg poraza već akteri najefikasnijeg susreta na Svjetskom prvenstvu - bar je ovih 5:2 zasad takvog epiteta.

U najavama dvoboja govorilo se kako će eventualna pobjeda neke od momčadi biti minimalna, ako do nje i dođe jer obje momčadi imaju jake i iskusne obrambene igrače. Pokazalo se potpuno suprotno, ali ponajviše zahvaljujući nestvarno dobroj i brzoj igri Francuza, koji su natjerali Švicarce nebrojeno puta na pogrešku.

Da neće biti dobro po Švicarce potvrdio je neoprezni start Girouda na von Bergena. Nogom mu je ozlijedio oko, bilo je i krvi tako da nikako nije mogao nastaviti susret pa je od devete minute morao u igru Senderos. A potom je uslijedio "francuski blitzkrieg"!

Nezaustavljivi francuski vlak

Nakon ubačaja iz kornera Giroud je u 17. minuti bio viši od svih i sjajno zabija glavom, a pogodak je još vredniji ako znamo da je upravo Giroud i izborio taj korner. Švicarci se nisu stigli ni pribrati, Behrami griješi, Benzema uzima loptu i prosljeđuje do Matuidija koji već u 18. minuti zabija za 2:0! Nakon toga uslijedilo je zatišje, ali jasno se moglo vidjeti koliko Francuzi bolje stoje na terenu. Tek je Seferović imao priliku za smanjiti vodstvo u 28. minuti, da bi u 30. Benzema izborio kazneni udarac, ali zapucao ga je i obranu Benoglija Valbuena "hvata" i pogađa gredu iako je imao prazan gol ispred sebe.

Djelovalo je kao da će to "podići" Švicarce, malo i jesu živnuli, ali najbolja akcija susreta bacila ih je na koljena. U četiri poteza se sve odvilo, Benzema za Matuidija, on za Girouda, koji nakon sprinta od četrdesetak metara upošljava Valbuenu. Ovaj put nije mogao promašiti i od 40. minute je 3:0, što je konačni rezultat na poluvremenu.

I u drugi dio ušlo se potpunom dominacijom Francuza, a čekalo se kada će napokon zabiti Benzema, moglo se vidjeti da je gladan. Jer, "oteli" su mu jedan pogodak protiv Hondurasa, potom mu je Benaglio obranio kazneni udarac i jednostavno se morao odigrati takav scenarij da zabije. I jest. Pogba se na terenu našao umjesto Girouda u 63. minuti i Benzema je otišao na poziciju "špice". Samo tri minute kasnije Pogba vanjskom prebacuje obranu, Benzema utrčava i iz okreta zabija kroz noge vrataru. Dodavanje i egzekucija za pamćenje! Tu nikako nije bio kraj pogocima. Francuzi su zabili još jedan nakon nove prekrasne akcije i sjajne završnice Sissoka u 73. minuti.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Stali su nakon toga Francuzi i prepustili dominaciju Švicarcima, koji su to iskoristili na odličan način. Prvo je Džemaili u 81. minuti s otprilike trideset metara pucao ispod živog zida i pogodio u desni Llorisov kut, da bi Xhaka u 87. u reprizi francuske akcije kod Benzemina gola iz okreta isprve jako i precizno matirao Llorisa. Bilo je to konačnih 5:2.

No dogodio se jedan bizaran detalj, kod posljednje akcije Francuza nizozemski sudac Björn Kuipers primio je zviždaljku i puhnuo prvi put u nju baš dok je Benzema zabio predivan pogodak s otprilike 17 metara. Šteta što sudac nije pratio igru do kraja i što je Benzema ostao bez još jednog pogotka na kontu. Da je sve bilo idealno imao bi ih pet, baš kao večeras Francuzi. I neka se ne smetne s uma da smo imali sedam različitih strijelaca...

FRANCUSKA - ŠVICARSKA 5:2 (Giroud 17', Matuidi 18', Valbuena 40', Benzema 66', Sissoko 73'/Džemaili 81', Xhaka 87')

ŠVICARSKA: Benaglio - Djorou, Lichtsteiner, von Bergen (od 9. Senderos), Rodriguez - Behrami (od 46. Džemaili), Inler, Shaqiri, Xhaka, Mehmedi - Seferović (od 69. Drmić). Izbornik: Ottmar Hitzfeld.

FRANCUSKA: Lloris - Evra, Sakho (od 66. Koscielny), Varane, Debuchy - Cabaye, Matuidi, Sissoko - Benzema, Valbuena (od 82. Griezmann) - Giroud (od 63. Pogba). Izbornik: Didier Deschamps.

>> Francuska na krilima sjajnog Benzeme pobijedila Honduras 3:0

Komentara 39

L0
luena 01
21:34 20.06.2014.

Schwicarci igraju dok im je Otmar Hitzfeld izbornik kako ce biti kad ode nakon ovog SP-a to ce se vidjeti... G.Jourou je tukac skoro na liniji a napravi glupost,nepotrebnu,nemocni Schwizer... sreca po njih da nije 3:0 za plave...

Avatar white socks
white socks
21:15 20.06.2014.

Sad će nam odvjetnik sudačke mafije objasniti kako je Kuipers (ili kako se već zove) odlično postupio što nije dao karton Giroudu iako je onesposobio protivničkog igrača.

AB
abdulah
01:08 21.06.2014.

a kakve su to gornje tangice deder ba objasni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije