Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korišteno oko sokolovo

Francuska na krilima sjajnog Benzeme pobijedila Honduras 3:0

Francuska - Honduras
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
15.06.2014.
u 23:04

U 27. minuti sumnjiva situacija! Palacios je prekršajem zaustavio Pogbu, onda još malo i nagazio na njega, a nervozni Francuz ga je nakon toga udario. Sudac im je pokazao samo žute kartone

Nogometaši Francuske bez puno poteškoća došli su do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu. U prvom kolu skupine E pobijedili su Honduras sa 3:0. Bila im je ovo tek druga pobjeda u posljednjih deset utakmica u skupini na svjetskim prvenstvima!

- Ne znamo zašto nas nazivaju slabom momčadi koja će igrati grubo. To nas malo i ljuti, nadamo se da ćemo svijetu pokazati da znamo igrati nogomet, poručili su iz honduraškog tabora uoči ove utakmice, ali to se baš i nije dogodilo. Francuska ih je pobijedila, nisu napravili ništa ozbiljno tijekom cijele utakmice, a njihov najbolji igrač Palacios dobio je crveni karton.

Dvije grede Francuza

No, krenimo redom. Utakmica u Porto Alegreu krenula je dominacijom Francuza koji su se od samog početka postavili kao gazda na terenu. Prva velika prilika dogodila se u 15. minuti, Valbuena je ubacio iz slobodnog udarca, a lopta je došla do Matuidija koji pucao, ali pogađa gredu. Osam minuta kasnije još jednom se zatresao okvir gola, Evra je ubacio, a Griezmann pogodio gredu.

U 27. minuti sumnjiva situacija! Palacios je prekršajem zaustavio Pogbu, onda još malo i nagazio na njega, a nervozni Francuz ga je nakon toga udario. Sudac im je pokazao samo žute kartone.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

I pred sam kraj poluvremena utakmica je riješena! Francuska je povela, a Honduras ostao bez najboljeg igrača Palaciosa i već tad se znalo da Honduras neće imati šanse. Naime, Palacios je srušio Pogbu, sudac je pokazao na bijelu točku, a igraču Hondurasa put u svlačionicu. Benzema je bio siguran realizator pa se s rezultatom 1:0 otišlo na odmor.

Odlučila gol-tehnologija

A nakon samo dvije minute u drugom poluvremenu vidjeli smo "povijesni pogodak" Francuske. Naime, prvi put je Oko sokolovo (gol-tehnologija) na svjetskim prvenstvima donijelo odluku o golu. Benzema je pucao, pogodio vratnicu, a lopta se od vratara Hondurasa odbila prema golu. On ju je dohvatio negdje blizu crte, ali je sudac preko sata dobio signal da je ušlo u gol i pokazao je na centar, a gol je, točnije autogol pripisan Valladaresu.

Do kraja utakmice Francuska je i dalje napadala, a u 72. minuti Benzema je svojim drugim pogotkom na utakmici završio posao. Potvrdio je tako dobru formu za Francusku, ovo mu je bio osmi pogodak u posljednjih sedam nastupa.

U ovoj skupini još ranije je Švicarska pobijedila Ekvador 2:1 pa tako oni i Francuzi nakon prvog kola imaju po tri boda. Spomenimo i da je ovo prvenstvo vrlo efikasno, u prvih deset utakmica postignuta su 34 gola (3,4 po utakmici), a još uvijek nema niti jednog neriješenog rezultata.

Rezultat:

Francuska - Honduras 3:0

>>Kakva drama! Seferović u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Švicarskoj!

Komentara 13

PO
ponavljac
21:32 15.06.2014.

Sudac nije pokazao francuzu čisti crveni karton, pa ipak je iz fran cuuske ono smeće platini, koliko su suci smao pomogli francuzima otkad je to smeće na čelu uefe

VM
Vjekoslav.Maks
21:50 15.06.2014.

Srbija je nedavno uspjela da izgubi protiv ovog Hondurasa :-D

DA
dante9
21:50 15.06.2014.

Jos jedno sramotno sudjenje u korist velikih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije