Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI UTAKMICE

FOTO Velšani postavili svoje zastave na splitskoj Rivi. Interventna policija ih uklanjala

Split: Interventna policija krenula u skidanje navijačkih zastava Walesa s pročelja zgrade na Rivi
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/8
25.03.2023.
u 14:59

Poljud je rasprodan, očekuje se više od 32 tisuće navijača, ali podršku neće imati samo naši nogometaši. Navijači Walesa stigli su u grad i pobrinuli se da postanu upečatljivi.

Prva utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2026. sve je bliže. Izabranici Zlatka Dalića danas će od 20.45 istrčati na travnjak ispunjenog Poljuda, gdje će se za prve bodove boriti protiv reprezentacije Walesa. Jasno, vatreni su favoriti, izbornik je potvrdio da od toga ne bježimo i želimo ostvariti pobjedu. Velšani ne posjeduju individualnu kvalitetu kao mi, pogotovo nakon što im se umirovio kapetan Gareth Bale, ali danas će uživati podršku svojih sunarodnjaka s tribina.

Gostujući navijači, naime, stigli su u Split i to - 'oboružani' zastavama. Jučer je jedna osvanula na nekoj zgradi u Splitu, određeni su potez navijača shvatili kao provokaciju, dok je za druge sve jedna sportska podrška svojima ili pak dobra šala kako bi iščekivanje postalo još zanimljivije. Danas su, pak, svoju akciju odlučili 'proširiti'. Na splitsku su Rivu postavili nekoliko zastava, no iste nisu dugo stajale oko ulaza Državnog ureda za reviziju.

Interventna policija krenula ih je skidati, a kad su navijači to vidjeli, odlučili su ih sami poskidati. 

Split: Interventna policija krenula u skidanje navijačkih zastava Walesa s pročelja zgrade na Rivi
1/13

Nogometne reprezentacije Hrvatske Walesa do sada su igrale šest puta i vatreni nikada nisu izgubili. Hrvatska vrsta je u dosadašnjih šest međusobnih susreta upisala četiri pobjede i dva remija uz razliku pogodaka 10:4. Dalić je, k tome, prekinuo 'prokletstvo' Poljuda na kojem su vatreni do 2019. u 12 susreta slavili samo jednom. Ima tri pobjede, po jedan poraz i remi...

- Imali smo pet dana vremena pa smo uspjeli raditi nešto više. Stanje igrača je sjajno, a rekao sam im i da su ovo utakmice u kojima se može puno izgubiti. Za mene je ova utakmica jako bitna. Znamo da ne smijemo kiksati. Favoriti smo i od toga ne bježimo. Moramo se paziti kontranapada, imaju brze igrače koji nam mogu biti opasnost. Moramo igrati svoju igru i odvesti utakmicu u našem smjeru. Očekujem pobjedu, ali tešku utakmicu - izjavio je izbornik.

Kapetan Luka Modrić večeras ruši jedan rekord...

- Srušit ću rekord kao najstariji igrač hrvatske u kvalifikacijama? Nisam znao za taj podatak i ne znam je li to dobro ili loše. Drago mi je da sam i dalje tu i da ću srušiti taj rekord. Osjećam se dobro i sretno. Trebam tako samo nastaviti. Nadam se da ćemo biti pravi i ostvariti maksimum - zaključio je Luka. 

U našoj su skupini još Armenija i Latvija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije