Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA EUFORIJA

Poljud se smatrao 'ukletim' za vatrene. Dalić i Kustić približili su ih Splitu i sada pobjeđuju

Poznati na utakmici 20. kola HT Prve HNL između Hajduka i Osijeka
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
25.03.2023.
u 13:00

Do 2019. u 12 su nastupa u Splitu slavili samo jednom, a od tada već triput. Poljud je postao utvrda reprezentacije...

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je u vremenu prije Dalića hrvatska nogometna reprezentacija samo jednom slavila na Poljudu, i to u 12 nastupa. Tu jedinu slast pobjede osjetio je Slaven Bilić, koji je s klupe predvodio Hrvatsku do pobjede 2:1 protiv Gruzije u kvalifikacijama za Euro 2012. godine. A u preostalim utakmicama na Poljudu upisali smo sedam remija i četiri poraza.

Zbog svega toga Poljud se počeo smatrati "ukletim" mjestom za vatrene, pa čak i reprezentativci nisu s radošću dolazili u Split. Kap koja je prelila čašu bio je slučaj sa svastikom 2015. godine, nakon čega Poljud četiri godine uopće nije ugostio vatrene.

No, dolaskom Dalića te zahvaljujući predsjedniku HNS-a Kustiću počelo je približavanje reprezentacije Splitu, gdje su se vatreni vratili 2019. utakmicom kvalifikacija za Euro protiv Mađarske. Pobijedili su 3:0 te pokazali da Poljud ipak nije uklet. A niz uspjeha nastavio se i u sljedećim utakmicama jer vatreni su od tada na Poljudu pobijedili još Rusiju i Sloveniju, remizirali sa svjetskim prvakom Francuskom te upisali samo jedan poraz, protiv Portugala u Ligi nacija (2:3).

Dalićeva Hrvatska na Poljudu ima tri pobjede te po jedan remi i poraz, uz gol-razliku 10:4. A u prethodnih 12 utakmica gol-razlika je bila 12:18.

06.06.2022., stadion Poljud, Split - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 2. kolo, Hrvatska - Francuska. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Uglavnom, Poljud se od ukletog stadiona pretvorio u utvrdu vatrenih, a kada vidimo kakva je euforija u Splitu oko današnje utakmice, ne sumnjamo da će vatreni nastaviti taj pozitivan niz na Poljudu.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:37 25.03.2023.

kustic jedan od najvecih nogometasa koje je ikad imala tzv hrvatska demokratska zajednica otkada je vodi pupavac....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije