Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO JE SVEGA

FOTO Pogledajte što je policija pronašla ispod tribine Maksimira prije derbija Dinama i Rijeke

Policijska uprava zagrebačka
25.02.2024.
u 21:13

- Poduzet niz operativnih aktivnosti s ciljem ostvarivanja i održavanja povoljnih sigurnosnih uvjeta prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice - obavijestili su iz policije.

Ispunjeni Maksimir dočekao je derbi susret između Dinama i Rijeke koji je završio pobjedom plavih (1:0). Nakon utakmice spriječen je sukob između Bad Blue Boysa i riječke Armade, ali posvuda su letjele palice, baklje i boce. Policijska uprava zagrebačka dala je izvješće s današnje utakmice. 

GALERIJA Dinamo pobijedio Rijeku u derbiju

1/15

- Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka u suradnji s drugim policijskim upravama, uz angažman potrebnih snaga i policijske tehnike kako bi utakmica s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu. Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je 11 osoba, od kojih je šest navijača domaćeg kluba i to jedan zbog alkoholiziranosti a pet zbog posjedovanja pirotehnike (među kojima su tri maloljetnika), dok je privedeno pet navijača gostujućeg kluba i to dva zbog alkoholiziranosti, jedan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava te dva zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike. 

Kroz suradnju svih sudionika zaduženih za osiguranje zajedno sa policijom, prije odigravanja utakmice ispod južne tribine stadiona Maksimir pronađeno je 110 kom pirotehničke galanterije od čega 30 komada bengalki, 73 komada dimnih kutija različitih veličina i oblika, šest komada stroboskopa i jedan improvizirani okrugli topovski udar.

VEZANI ČLANCI:

U tijeku razilaska navijača nakon odigrane utakmice na okretištu Borongaj spriječen je sukob navijača domaćeg i gostujućeg kluba na način da su policijski službenici uporabili sredstva prisile palice i sredstvo sa nadražujućom tvari prema više osoba radi odbijanja napada, te tako napetu atmosferu koja je mogla prijeći u konkretni sukob spriječili.
Nakon stavljanja situacije pod kontrolu dio gostujućih navijača prepraćeno je na vlak koji je krenuo prema Rijeci a u isto vrijeme je prepraćeno oko 300 osobnih vozila i 40 kombi vozila s gostujućim navijačima.

U navedenom nije bilo ozlijeđenih policijskih službenika kao ni navijača već je samo nastala materijalna šteta na gelenderima koju su prouzročili navijači - objavljeno je iz Policijske uprave zagrebačke. 

Više fotografije možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije