Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJE NA 1982.

FOTO Ćiro, Zeko, Mlinka, Štef, Cera... Legende Dinama dobile i poseban dokumentarni film!

Zagreb: Pretpremijera filma "Generacija '82.'' u Kaptol Butique Cinema i dodjela priznanja generaciji '82
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/13
12.05.2022.
u 07:00

Autor sjajnog filma koji će uvijek ostati za sve generacije koje pamte te dane Dinama, ali i za sve koje žele naučiti nešto toj krasnoj godini je Ivan Blažićko, a redatelj vrsni Zlatko Mijoč.

Nekoliko je lijepih događanja u ovoj godini obilježilo povijesnu 1982. godinu, godinu u kojoj je Dinamo nakon 24 godine čekanja i nadanja stigao do naslova prvaka bivše države. Dinamo je skupio svoje bivše igrače te generacije, legendarni 'dečki' provozali su se tramvajem koji je obojan u uspjeh te generacije, pričali smo s tim legendarnim igračima.

Potom ih je sve i Večernji list okupio u tom slavljeničkom tramvaju u kojem su evocirali uspomene na te slavne dane, pa i na svoje početke i put u Dinamu do naslova prvaka, Večernjak je napravio i posebno izdanje u njihovu čast, za prisjećanje na te dane kada je Zagreb bio - Dinamo. To posebno izdanje 'Plave devetke' dijelilo se po Zagrebu.

Kapetan te generacije Velimir Zajec promovirao je svoju biografiju baš na tih 40 godina od osvajanja naslova prvaka, a jučer su u zagrebačkom Kaptol centru mogli pogledati i dokumentarni film o tim lijepim danima, prisjetiti se tih veličanstvenih dana.

11.05.2022., Zagreb - Pretpremijera filma ''Generacija ’82.'' u Kaptol Butique Cinema. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Autor sjajnog filma koji će uvijek ostati za sve generacije koje pamte te dane Dinama, ali i za sve koje žele naučiti nešto toj krasnoj godini je Ivan Blažičko, a redatelj vrsni Zlatko Mijoč.

Promociji dokumentarnog filma 'Generacija '82..' nazočili su igrači te generacije, ali i svi igrači i stručni stožer Dinama, Niko Kranjčar...

>>> Okupili smo članove legendarne Dinamove generacije iz 1982.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije