Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAAS ODUSTAJE

'Nico Hulkenberg nije u našem dosegu'

Nico Hulkenberg
Reuters/PIXSELL
05.08.2015.
u 07:30

'Razmišljamo, razgovaramo s ljudima, ali nismo donijeli odluku. Kao što je Gene rekao, imamo veliku listu s imenima.'

Nico Hulkenberg, Jean-Eric Vergne i Esteban Gutierrez se nalaze na Hassovoj listi želja za 2016., a Force Indijin vozač je bez ikakve sumnje prvi izbor američke momčadi. Međutim, 27-godišnjaka žele i druge (vrhunske) ekipe pa su male šanse da Hulkenberg sljedeće godine sjedne u bolid novog sudionika prvenstva, piše GP1.hr.

- Iskreno, ne znam je li slobodan ili ne. Radi prilično dobar posao s Force Indijom. U Mađarskoj nije imao dobar dan, ali čini se da postoji veliki interes za njegove usluge. Ne znam hoćemo li ga pokušati dovesti. Što on želi, koja su njegova očekivanja? Vozači su dosta neodlučni kada treba raditi za novu momčad.

- I dalje želimo postojećeg F1 vozača, ali to će ovisiti o zauzetim, odnosno slobodnim mjestima za sljedeću godinu. U kolovozu bi trebalo biti jasnije tko će kamo ići.

Probleme bi im mogla praviti ekipa Ferrarija s kojom usko surađuju, budući da je Hulkenberg jedan od vozača koji bi mogao zamijeniti Raikkonena ako Finac napusti Maranello na kraju ove godine. S druge strane, šef momčadi Gunther Steiner kaže kako Haas ‘nema favorita’ kada je riječ o vozačkoj postavi za 2016.

- Razmišljamo, razgovaramo s ljudima, ali nismo donijeli odluku. Kao što je Gene rekao, imamo veliku listu s imenima i želimo donijeti najbolju odluku koju možemo. To uzima vremena, ali nadam se da ćemo do kraja ljeta imati nešto za objavu.

- Ponekad donesete odluku, ali ne smijete ju priopćiti javnosti jer vozač možda još uvijek ima važeći ugovor pa se takve stvari ne mogu reći, tako da nisam dovoljno hrabar da vam kažem koji je rok za nekakvu objavu.

- Nemamo favorite. Naravno, ljudi žure sa zaključcima jer smo povezani s Ferrarijem, a Gutierrez i Vergne su njihovi vozači… Vidjet ćemo, još je puno posla pred nama.

Steiner je ipak priznao da bi mudar izbor bio vozač koji ima iskustva s aktualnom formulom hibridnih V6 motora.

- Dečko koji je još uvijek u 20-im godinama, ali iskusan i koji je vozio ove bolide – taj bi bio idealan za nas.

>> Više pročitajte na GP1.hr

>> Mercedes dominantan i u Mađarskoj, Hamiltonu pole-position

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije