Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZRAČNOJ LUCI

Filip Hrgović i Alen Babić neplanirano se sreli, evo kako je prošao bliski susret

19.05.2022.
u 13:03

Ovo svojevrsno zatopljenje odnosa između boraca s izraženom međusobnom nesnošljivosti kao da je započelo Babićevim izrazom sućuti Hrgoviću za gubitak oca

Nešto sasvim neplanirano, i ne baš najpoželjnije, dogodilo se u životima Filipa Hrgovića i Alena Babića, dvojice najpopularnijih hrvatskih boksača, za koje se nikako ne može reći da su u prijateljskim odnosima. Naime, njih dvojica susrela su se, sasvim slučajno, u zagrebačkoj zračnoj luci, a potom su bila i na istom letu za London. A kako smo čuli od očevidaca, taj susret je, s obzirom na količinu iskazane međusobne nesnošljivosti posljednjih godina, prošao prilično miroljubivo.

I dok je Babić sa svojim timom krenuo na borbu karijere, onu protiv Poljaka Balskog koja je na rasporedu u subotu u O2 Areni, Hrgović je u pratnji supruge Marinele u englesku prijestolnicu otputovao zbog poslovnih razgovora. Jer, u Londonu živi i radi njegov promotor Nisse Sauerland, a ondje je i vlasnik Matchrooma Eddie Hearn, jedan od najjačih promotora današnjice s kojim Hrgovićeva promocija Wasserman Boxing koproducira njegove mečeve.

Sudeći po ručnoj prtljazi koju je ponio, Hrgovićev boravak u Londonu bio je kratak, tim više što je bilo planirano da u petak u Zagrebu održi presicu vezanu uz novosti u njegovoj karijeri.

Babić je pak otputovao usredotočen na borbu koja mu predstoji i koja mu otvara vrata svjetskog vrha u novoj kategoriji (do 102 kg) nazvanoj "bridgerweight", svojevrsnoj prijemosnici između lakoteške (do 91 kg) i teške kategorije u kojoj nema težinskog ograničenja.

U zoni gdje putnici čekaju ukrcavanje u zrakoplov, došlo je čak i do bliskog kontakta između dvojice boraca. Naime, Hrgović je prišao Babiću i njegovu treneru Leonardu Pijetraju (s kojim je bio i na sudu) i uz pandemijsko "rukovanje" (šaka o šaku) poželio obojici sportsku sreću u subotu navečer.

Slika je to izvjesnog zatopljavanja međusobnih vrlo hladnih odnosa koji su na verbalnoj razini povremeno prelazili granicu viteškog, nešto više sa strane medijski aktivnijeg Alena Babića koji je skloniji "trash talku" nego Filip Hrgović. A prvi korak te, nadamo se nove priče, bio je kada je Babić izrazio sućut Hrgoviću radi gubitka oca i podržao njegovu odluku da u takvom stanju odgodi zakazanu borbu protiv Zhanga.

Poželio je Babić tada Hrgoviću da "dospije tamo gdje treba biti", a mi prodor na sami svjetski vrh želimo obojici u nadi da je razdoblje međusobne medijske paljbe iza njih.

Komentara 13

Avatar Behemot
Behemot
14:59 19.05.2022.

Iskreno se nadam da nikada neće međusobno boksati kako bi Hrvatska zadržala dva top teškaša. Hrga je sportski tip boksača; tehnika i snaga. Babić ima eksplozivnost, ulazi u izmjene i do sada je dobro podnosio udarce u bradu. Također se nadam da će im se priključiti i Marko Milun kada stekne još iskustva.

HH
Hrvoje Hrk !!
13:35 19.05.2022.

Bravo dečki, treba bit normalan i bit gospodin a ne majmun i jazavac , bilo bi lijepo kad bi skupa trenirali , jer tad bi i više napredovali u karijeri

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
17:52 19.05.2022.

Bokseri ne koriste boksere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije