Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak 105 mil. eura

FIFA istražuje Pogbin transfer u Manchester United

Britain Football Soccer - Manchester United v Leicester City - Premier League - Old Trafford - 24/9/16 Manchester United's Paul Pogba  Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.05.2017.
u 13:30

U knjizi "The Football Leaks: The Dirty Business of Football" navedeno je kako je Pogbin menadžer Mino Raiola za posredovanje u transferu zaradio 48,9 milijuna eura.

Rekordni, 105 milijuna vrijedni transfer 24-godišnjeg francuskog nogometnog reprezentativca Paula Pogbe, koji je prošlog ljeta prešao iz torinskog Juventusa u Manchester United, pod istragom je Međunarodne nogometne federacije (FIFA), objavio je britanski BBC.

Krovna nogometna organizacija je u pisanom obliku tražila od Manchester Uniteda pojašnjenje ovog prijelaza, u kojem bi trebalo biti razjašnjeno tko je sudjelovao u dogovorima i koliko je kome novca isplaćeno.

"Ne komentiramo pojedinačne ugovore. FIFA posjeduje sve dokumente još od kolovoza prošle godine, kad je prijelaz zaključen", izjavio je glasnogovornik kluba s Old Trafforda, u koji je Pogba prvi put stigao 2009. godine kao tinejdžer iz francuskog Le Havrea, a napustio ga 2012. te prešao u Juventus za oko 1,8 milijuna eura.

Samo četiri godine kasnije Pogbin povratak je Manchester United koštao rekordnih 105 milijuna eura, a engleski premierligaš bi mogao imati još 10 milijuna eura dodatnih troškova: do pet milijuna eura iznosi bonus ovisno o Pogbinim nastupima i uspjesima kluba, a još pet milijuna se Manchester obvezao platiti Juventusu, ako i kad Pogba potpiše novi ugovor.

Po zaključenju ugovora, Juventus je objavio kako ekonomski efekt tog transfera za klub iznosi 72,6 milijuna eura.

U Njemačkoj je prošlog tjedna objavljena knjiga "The Football Leaks: The Dirty Business of Football" (Prljavi nogometni poslovi), u kojoj je navedeno kako je Pogbin menadžer Mino Raiola za posredovanje u transferu zaradio 48,9 milijuna eura.

Raiola nije želio komentirati te navode, a za BBC je izjavio kako se ovim slučajem bave njegovi odvjetnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije