Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

FIA upozorila Hamiltona i Verstappena, Max: Za naslov ću napraviti sve

Max Verstappen
Foto: PA/Pixsell
1/4
10.12.2021.
u 16:00

Aktualni prvak Lewis Hamilton (36) i mladi Nizozemac Max Verstappen (24) u posljednjoj utrci sezone, onoj za VN Abu Dhabija, borit će se izravno za titulu najboljeg ove sezone.

Već dugo nismo gledali ovako napetu sezonu Formule 1. Aktualni prvak Lewis Hamilton (36) i mladi Nizozemac Max Verstappen (24) u posljednjoj utrci sezone, onoj za VN Abu Dhabija, borit će se izravno za titulu najboljeg ove sezone. 

Naime, i vozač Mercedesa i vozač Red Bulla imaju isti broj bodova uoči posljednje utrke, 369.5.

Zanimljivo Hamilton je ostvario osam pobjeda, Verstappen devet ove sezone i onaj tko će biti bolji u Abu Dhabiju slavit će naslov svjetskog prvaka

Osvoji li ga Britanac bio bi mu do osmi rekordni. Sada je na sedam koliko ima i Michael Schumacher, a osvoji li ga pak Max, bit će mu to prvi

Na pitanje ima li zabrinutosti da naslov možda neće biti pošteno osvojen, Hamilton je rekao: 

- Ne, iskreno, ne dajem tome energije. Ovdje sam da napravim najbolji posao koji mogu s ovom nevjerojatnom ekipom. Nikada nismo mislili da ćemo u posljednjoj utrci biti za vratom jedni drugima, imali smo nevjerojatan oporavak kolektivno kao tim, bili smo u odličnoj poziciji ovih zadnjih nekoliko utrka. Idemo punom parom s istim fokusom i ne trošimo energiju na stvari koje su izvan naše kontrole.

Max Verstappen dobio je pitanje: što će učiniti da osvoji svoje prvo svjetsko prvenstvo u Formuli 1?

- Oboje smo ovdje da pobijedimo i učinit ćemo sve da pobijedimo, u konačnici da osvojimo prvenstvo – sve što je potrebno u smislu bodova.

Trkaći direktor FIA-e Michael Masi upozorio je vozače i momčadi da će bilo kakvo nesportsko ponašanje na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju biti strogo kažnjeno, potencijalno i oduzimanjem bodova.
Dobro znamo da je ova borba za naslova između Hamiltona i Verstappena bila puna kontakata i napetosti, uključujući i na posljednjoj utrci u Saudijskoj Arabiji. Zato, uoči posljednje utrke sezone FIA je izdala jasno upozorenje da će svako nesportsko ponašanje biti sankcionirano.

Utrka je na rasporedu u nedjelju od 14 sati (SportKlub4).


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije