Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavili momčad za iduću sezonu

FIA ima mjesta za još jednu momčad

Rubens Barrichello
AFP
30.11.2009.
u 22:01

Svjetska federacija autosportova (FIA) objavila je u ponedjeljak popis momčadi za sljedeću sezonu Formule 1. Na njemu je trenutno 12 imena, a ne 13 kao što se očekivalo.

Naime, iako je Toyota objavila kako se povlači iz Formule 1, njezino se ime privremeno očekivalo na popisu momčadi budući da je potpisala Konkordski ugovor o sudjelovanju do kraja 2012. godine.

No, japanske momčadi nema na popisu, ali FIA je stavila opasku kako će se o tome očitovati uskoro. Očekuje se da će 13. mjesto ipak zauzeti momčad Petera Saubera koji je nedavno ponovno postao većinski vlasnik bivše BMW-ove momčadi.

Zanimljivo je i da je jedna od četiri nove momčadi, britanski Manor, prijavljen pod imenom Virgin, prema imenu vjerojatnog sponzora.

Dodajmo i da je Toro Rosso kao vozača zasad prijavio samo Sebastiena Buemija, a jedno je mjesto iznenađujuće ostalo prazno. Očekivalo se da će ono i sljedeće godine biti u vlasništvu mladog Španjolca Jaimea Alguersuarija, no zasad nema potvrde što je izazvalo negodovanje kod njegovih menadžera koji su putem priopćenja poručili:

“Jaime je potpisao ugovor za sljedeću sezonu i ovo je za nas veliko iznenađenje.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije