Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maranello

Ferrari želi prekinuti Mercedesovu dominaciju, smijenili su šefa momčadi

Mattia Binotto
Foto: Reuters/Pixsell
08.01.2019.
u 17:43

Ovakva se odluka mogla i očekivati, jer je Mercedes i prošle sezone dominirao, a Lewis Hamilton je osvoji peti naslov svjetskog prvaka

Ferrari je odlučio otpustiti Maurizija Arrivabenea nakon još jedne razočaravajuće sezone u natjecanju formule 1. Novi šef talijanske momčadi je Mattia Binotto.

Ovim potezom Ferrari želi prekinuti Mercedesovu dominaciju zadnjih nekoliko godina.

Mattia Binotto
1/5

Ovakva se odluka mogla i očekivati, jer je Mercedes i prošle sezone dominirao, a Lewis Hamilton je osvoji peti naslov svjetskog prvaka. U poretku konstruktora Mercedes je peti put u nizu bio najbolji.

Prošle sezone Ferrari je slavio pobjede u šest od 21 utrke, a posebno slab je bio drugi dio sezone. Mediji su u listopadu 2017. pisali o Arrivabeneovom odlasku, ali kasnije se sve smirilo i problemi su gurnuti pod tepih.

Prošle sezone bilo je mnogo pogrešaka preko kojih Ferrarijevo vodstvo ovog puta nije mogla samo tako prijeći.

Mattia Binoto je u Maranellu od 1995., a zadnje dvije godine bio je Ferrarijev tehnički direktor.

Mattia Binotto
1/5
Ključne riječi

Komentara 3

KA
kažemja
18:21 08.01.2019.

Nije stvar u šefu momčadi. Merc ima jednostavno boljeg prvog vozača. Bolidi su bili praktički izjednačeni ali Lewis Hamilton je taj koji je napravio razliku i osvojio titulu. Možda Leclerc uspije zaprijetiti ali teško je to očekivati baš prve sezone .

09
09051972
19:04 08.01.2019.

kažemja pricas gluposti. ferari mu nemere ni prismrdit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije