Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trofejna jedra

Fantele opet na postolju, Šimina 18. velika medalja

Šime i Mihovil Fantela
Foto: Sailing-photography.com
1/2
04.10.2020.
u 18:00

Nakon prvih šest plovova Šime i Mihovil bili su vodeći, a onda se dogodio dan bez vjetra a potom i upitna diskvalifikacija radi preranog starta pa su pali na sedmo mjesto, ali su se za odličje ipak izborili

Nakon što su u veljači bili deseti na Svjetskom prvenstvu, Šime i Mihovil Fantela osvojili su broncu na Prvenstvu Europe u klasi 49er održanom na austrijskom jezeru Attersse na kojem su, kao tandem, nastupili prvi put u karijeri.

Dobar je to znak u predolimpijskoj godini za svjetske prvake iz 2018. koji su prošle godine imali veliki peh s Mihovilovom ozljedom slezene. No, Miho se uspješno oporavio, a Fantele su sve ponovo sve uspješniji tandem.

Štoviše, da im se nije dogodila pogreška (prerani start) zbog kojeg su diskvalificirani, možda bi oni bili europski prvaci, a ne Nijemci Fischer i Graf. Naime, nakon šest prvih plovova zadarski jedriličari bili su u vodstvu (bili su najbrži u tri plova), a onda se dogodio dan bez vjetra i dva lošija plasmana te diskvalifikacija na startu devetog plova što ih je pogurnulo na sedmo mjesto.

Srećom, dečki se nisu predali nego su u posljednjem plovu izborili četvrto mjesto domogavši se bronce.

Nakon natjecanja, žalili su se Šime i Mihovil sudačkom žiriju na odluku o diskvalifikaciji jer je bilo vidljivo da su čak tri posade startale prije njih, no sudac u gumenjaku ostao je pri svojoj tvrdnji da su bili vani 30-40 centimetara prije signala pa im žalba im nije uvažena. Ipak, bez obzira na sjaj odličja, braća Fantela najavili su se kao kandidati za olimpijsku medalju u Tokiju 2021. godine.

Ovaj put, uz Šimu i Mihovila, nije bio njihov otac i trener Edo Fantela, koji je sve pratio iz Zadra, a Šimi je ovo čak 18. medalja na najvećim svjetskim natjecanjima (OI, SP, EP) što ga čini jednim od najvećih jedriličara svih vremena.

A na ovom Prvenstvu nastupio je i njegov bivši partner iz klase 470 Igor Marenić, ovom prilikom u klasi Nacra 17. On i partnerica mu Marija Anđela de Micheli Vitturi osvojili su 23. mjesto. Marijina sestra Mihaela de Micheli Vitturi nastupila je pak, na istom jezeru, na Prvenstvu Europe u klasi 49erFX u kojoj je, zajedno s Enijom Ninčević osvojila osmo mjesto. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije