Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četiri gola za polufinale

Fantastični Argentinac potopio Arsenal: Ave Lionel!

Lionel Messi
Reuters
06.04.2010.
u 22:29

Kako su se Englezi radovali u 18. minuti. A kako su tek Englezi tugovali u 42. minuti. U samo 24 minute Lionel Messi je odveo Barcelonu od 0:1 do 3:1 i u drugom poluvremenu četvrtim pogotkom potvrdio da je najbolji nogometaš na planeti.

"Samo da je Messi propustio večerašnji susret", vjerojatno su bile misli Arsenea Wengera u 42. minuti kada je Lionel slavio svoj treći pogodak u nešto više od 20 minuta i odveo svoju momčad u polufinale Lige prvaka.

Izostanak najboljeg nogometaša svijeta ove godine vjerojatno bi svjetla pozornice usmjerio na 18. minutu, kada su Walcott i Bendtner iznenadili domaću obranu i uz manje poteškoće matirali Victora Valdesa za iznenađujuće vodstvo Arsenala 1:0.

Međutim, tri minute kasnije Messi je odlučio sam razbuditi suigrače i Nou Campu podariti još jednu veliku predstavu. Najprije je iskoristio poklon Silvestrea i sa 17 metara bombom rasparao gostujuću mrežu, a zatim u 37. minuti pokupio "otpadak" u kaznenom prostoru Topnika i još jednom sigurno nadmudrio Almuniju.

Španjolski vratar je bio nemoćan i tri minute prije odmora, kada se Argentinac sjurio od centra i prebacio Almuniju za svoj sedmi pogodak u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Drugo poluvrijeme bilo je tek odrađivanje posla. Takav opisao mogao je promijeniti Nicklas Bendtner u 72. minuti, ali njegov udarac glavom završava na lijevoj vratnici Barceloninih vrata. Umjesto dosadnih 45 minuta, još jednu euforiju na Nou Campu "zavrtio" je tko drugi nego - Lionel Messi.

Nezaustavljiv kao i u skoro svim pokušajima dotad, Messi je došao do šest metara od Almunijinog gola. Prvi udarac Arsenalov vratar je obranio, ali lopta se vratila Messiju, koji ju sprema kroz noge razočaranog Španjolca.

Strateg Barcelone, Pepe Guardiola, mogao je početi razmišljati kako nadmudriti Josea Mourinha iako će prema prikazanom puno više razmišljanja imati Portugalac na klupi Intera.

Dok je bilo još 3:1, Wenger je pokušao nemoguće uvođenjem Eduarda da Silve u 73. minuti, ali nakon što je ušao umjesto Rosickog, hrvatski napadač nije imao izglednih prilika.

Zato je mogao i sam zapljeskati Argentincu, jer zabiti četiri pogotka na jednom susretu Lige prvaka uspjelo je tek velikanima Marcu van Bastenu (Milan), Simoneu Inzaghiju (Lazio), Dadi Prši (Monaco), Ruudu van Nistelrooyu (Manchester United), Andriju Ševčenku (Milan) i Ferencu Puškašu (Real Madrid). 

Prvi susret polufinala na rasporedu je 20./21. travnja, a uzvrat sedam dana kasnije.

Komentara 17

OB
-obrisani-
11:26 07.04.2010.

nogometni mesija

DU
Deleted user
22:43 06.04.2010.

Messi Quattro!

MA
maxxxx
09:12 07.04.2010.

@janez a da je slovenac poklical bi se Mujo Mesič

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije