Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostvarila rezultat karijere

Fantastičan podvig mlade Leone Popović: Ovo nismo vidjeli 13 godina

Zagreb: Druga vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
11.01.2022.
u 21:49

Još dvije hrvatske skijašice nastupile su u Schladmingu. Andrea Komšić je prvu vožnju završila na 50. mjestu, dok Zrinka Ljutić nije uspjela doći do cilja

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović na senzacionalan je način nastavila svoju najbolju sezonu života ostvarivši novi najbolji rezultat karijere! Mrkopaljka je dokazala da sedmo mjesto sa Sljemena nije bio samo prikaz prednosti domaćeg terena budući da je sinoć u kultnom Schladmingu (inače skijalištu samo za slalomaše) na noćnom slalomu još i popravila svoj rezultat karijere iz Zagreba ostvarivši šesto mjesto. Našoj 24-godišnjoj skijašici ovo je sedmo ovosezonsko osvajanje bodova u sedmoj slalomskoj utrci sezone, a činjenica da je iz utrke u utrku sve bolja daje nam osmijeh na lice za budućnost jer je idući slalom za skijašice onaj na Zimskim olimpijskim igrama. Treba naglasiti da je ovaj plasman najbolji za hrvatsko skijanje u posljednjih 13 godina, još tamo od šestog mjesta Ane Jelušić iz Lienza 2009. godine.

04.01.2022., Zagreb - Druga voznja zenskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa Snow Queen Trophy 2022. Leona Popovic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Leona je nakon prve vožnje bila na jako dobrom 12. mjestu zz iznimno preciznu vožnju u kojoj je držala dobar položaj, a na strmini nije izgubila ni približno vremena koliko druge skijašice na startu. Bila je to dobra najava za drugu vožnju, a Leona je te najave i više nego potvrdila fenomenalnom, mogli bismo reći i profesorskom drugom vožnjom koja je, ne računamo li jednu manju grešku na strmini, bila gotovo pa savršena i donijela joj napredak za šest mjesta.

Nakon što je prošle sezone mjesto na čelu ustupila Austrijanki Katharini Liensberger, trenutno najbolja skijašica svijeta Petra Vlhova suvereno je potvrdila osvajanje Malog kristalnog globusa u slalomu drugim mjestom. Prva je bila Mikaela Shiffrin, a treće mjesto na postolju zauzela je Nijemica Lena Duerr.

Još dvije hrvatske skijašice nastupile su u Schladmingu. Andrea Komšić je prvu vožnju završila na 50. mjestu, dok Zrinka Ljutić nije uspjela doći do cilja.

Ključne riječi

Komentara 11

PE
PetiElement
22:16 11.01.2022.

Bravo Leona!! 👏👏

VE
večernjamaglica
01:18 12.01.2022.

Nije li se Janica polako počela opraštati s 25 godina???Mlada je ova naša mala što svaki puta hakla kolac.

NI
nikola612
22:25 11.01.2022.

Koliko nas takvi podvizi koštaju i što svi mi imamo od toga, osim brojne parazite na grbači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije