Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Fak odličan jedanaesti u sprintu

Jakov Fak
AFP
18.03.2010.
u 16:04

Hrvatski biatlonac Jakov Fak nastavlja s odličnim rezultatima na kraju ove sezone. U sprinterskoj utrci Svjetskog kupa na 10 km u norveškom Holmenkollenu osvojio je 11. mjesto.

Fak je savršeno pucao obje serije, svih je njegovih deset metaka pogodilo metu, a mirna mu je ruka omogućila da se bori za pozicije u samom vrhu redoslijeda. No, najboljih sedam u četvrtak je također pucalo bez pogreške, a Fak je tako doskijao do jedanaestog mjesta.

Na kraju je za pobjednikom Martinom Fourcadeom iz Francuske zaostao 45.6 sekundi. Iza Fourcadeovih leđa su se, pak, poredali drugoplasirani Rus Maksim Čudov, Austrijanac Christoph Sumann, još jedan Rus Aleksej Volkov te petoplasirani Slovenac Janez Marič.

Fak je ovim plasmanom došao do novih trideset bodova u Svjetskom kupu te sa 179 zauzima 37. mjesto u ukupnom redoslijedu. U redoslijedu sprintera Fak je došao do okrugle brojke od 100 osvojenih bodova.

U Holmenkollenu se za dva dana održava dohvatna utrka na 12,5 kilometara.

Svjetsku kup biatlonaca, sprint 10km, Holmenkollen:

1. Martin Fourcade (Fra) 26:08.1

2. Maksim Čudov (Rus) +7.1

3. Christoph Sumann (Aut) +9.4

4. Aleksej Volkov (Rus) +15.9

5. Janez Marič (Slo) +24.3

...

11. Jakov Fak (Hrv) +45.6

...

Svjetski kup biatlonaca, ukupni poredak:

1. Sumann (Aut) 677

2. Svendsen (Nor) 676

3. Ustjugov (Rus) 637

4. Fourcade (Fra) 601

5. Čerezov (Rus) 582

...

38. Fak (Hrv) 179

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije