Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI ULOG

Evo što sve Hrvatskoj može donijeti Liga nacija, nije stvar samo u novcu

Hrvatska
Sanjin Strukić/PIXSELL
24.09.2022.
u 07:00

U slučaju da Hrvatska osvoji Ligu nacija, a u kvalifikacijama za EP ne uspije biti prva ili druga u skupini, imat će još jednu šansu za plasman jer će joj time automatski biti osigurano mjesto u doigravanju.

Hrvatska nogometna reprezentacija sjajno igra u Ligi nacija, ima tri pobjede zaredom, a ona posljednja protiv Danske 2:1 budi poseban optimizam. Jer, vatreni su sada preuzeli vodeće mjesto u svojoj skupini i nalaze se na korak do odlaska u samu završnicu.

Uspije li Hrvatska otići među četiri najbolje momčadi ovog natjecanja, bio bi joj to najveći uspjeh i u Ligi nacija, ali i u Europi.

A završnica je čeka ako pobijedi Austriju, dok bi joj remi ili poraz odgovarali samo u slučaju da Francuska u posljednjom kolu pobijedi Dansku.

Pobjednici svake od četiri skupine iz A kategorije igrat će završnicu između 14. i 18. lipnja, po principu nokaut-sustava. Igrat će se dvije polufinalne, jedna finalna utakmica te susret za treće mjesto.

Liga nacija nosi sa sobom i mnoge benefite, primjerice samim igranjem u elitnoj skupini Hrvatskoj je pripalo nešto manje od 2,5 milijuna eura, a izbori li završnicu, dobit će još najmanje toliko. Momčad koja na kraju podigne pehar pobjednika od Uefe će pak dobiti 14 milijuna eura.

Osim toga, jakosne skupine uoči ždrijeba za Europsko prvenstvo 2024. godine bit će određene na temelju poretka u ovogodišnjem izdanju Lige nacija.

To znači da će iz najjačeg razreda (A) Lige nacija pobjednik svake od četiriju grupa imati status nositelja u ždrijebu plus tri od četiri drugoplasirana. Završe li vatreni kao pobjednici skupine, automatski će biti i nositelji u ždrijebu.

U slučaju da Hrvatska osvoji Ligu nacija, a u kvalifikacijama za EP ne uspije biti prva ili druga u skupini, imat će još jednu šansu za plasman jer će joj time automatski biti osigurano mjesto u doigravanju. 

>> VIDEO: Nikoli Jurčeviću se spustio stolac pa mu voditelj pomagao

Komentara 8

PI
Pilatus
07:23 24.09.2022.

Novi stadion.

ZA
!zagreb!
07:28 24.09.2022.

Napisali ste da u slučaju remi ili poraza od Austrije smo prvi samo ako Francuska pobijedi Dansku. Znači ovo nije tipfeler, ovo je ne poznavanje formata natjecanja.

VK
vječni krojf
09:06 24.09.2022.

Mi Hrvati smo neobični ljudi,u prošlom natjecanju u ovoj ligi kada smo bili kanta za napucavanje ništa nam nije značila,a sada kada smo uspješniji vrlo nam je važna postala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije