Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijska injekcija

Evo koliko je Borna Gojo zaradio plasmanom Hrvatske u finale, više nego u čitavoj karijeri!

Madrid: Prvi meč polufinala Davisovog kupa, Borna Gojo - Dušan Lajović
Sanjin Strukic/PIXSELL
06.12.2021.
u 07:00

Hrvatska i Rusija osigurale su plasman na završni turnir 2022., pozivnice idu Srbiji i V. Britaniji

Hrvatska i Rusija mogu se već pripremati za završni turnir Davisova kupa sljedeće godine jer finalisti imaju taj privilegij da su nagrađeni izravnim plasmanom. Određene su i reprezentacije koje će dobiti pozivnice, to su Srbija (ponajviše zbog Novaka Đokovića) i Velika Britanija (zbog tradicije), a svi ostali će u kvalifikacije.

Ako vas baš zanima, 4. i 5. ožujka sljedeće godine sučelit će se: Francuska - Ekvador, Španjolska - Rumunjska, Finska - Belgija, SAD - Kolumbija, Nizozemska - Kanada, Brazil - Njemačka, Slovačka - Italija, Australija - Mađarska, Norveška - Kazahstan, Švedska - Japan, Argentina - Češka i Republika Koreja - Austrija. Pobjednici idu na završni turnir, poraženi u Svjetsku skupinu I.

Broj sudionika završnog turnira smanjuje se s 18 na 16, a korigirat će se i sustav natjecanja na završnom turniru, reprezentacije će sljedeće godine biti podijeljene u četiri skupine po četiri, u četvrtfinale ulaze po dvije najbolje iz svake skupine.

Hrvatskom teniskom savezu bi nastup u madridskom finalu trebao donijeti financijsku injekciju u iznosu od 730.000 eura. Igrači će između sebe podijeliti 1,53 milijuna eura i posve je izvjesno da će Borna Gojo zaraditi više nego što je uprihodio u dosadašnjem dijelu karijere, a to je iznos od 166.000 eura, točnije 188.009 dolara (jer se zarade tenisača službeno računaju u američkim dolarima).

 

 

Ključne riječi

Komentara 19

HE
Herceg56
08:08 06.12.2021.

Ako je toliko zaradio znači da se trud,rad i red isplati. Samo tako nastavi i bit ce puno više novca.Bravo momak. 👍✔️

LI
linkser2
07:36 06.12.2021.

Bilo bi korektno da mu Čilić pokloni svoj dio..Borna ga je dovukao u finale!!

DU
Deleted user
07:51 06.12.2021.

Gojo - MVP :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije