Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daleko od doma

Evo gdje je danas heroj maksimirskih tribina, navijačima omiljeni Bućo

Tomislav Butina
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/3
07.05.2019.
u 10:25

Glentoran već večeras igra polufinalnu utakmicu protiv Glenavona u doigravanju za Europsku ligu, a McDermott je Buču pozvao kako bi prenio svoja znanja i iskustva vratarima Elliotu Morrisu i Dwayneu Nelsonu.

Tomislav Butina (45), proslavljeni hrvatski vratar koji je, između ostaloga, čuvao mrežu vatrenih tijekom EURO-a 2004. godine, otputovao je u Sjevernu Irsku kako bi priskočio u pomoć prijatelju Micku McDermottu, treneru Glentorana.

Glentoran već večeras igra polufinalnu utakmicu protiv Glenavona u doigravanju za Europsku ligu, a McDermott je Buću pozvao kako bi prenio svoja znanja i iskustva vratarima Elliotu Morrisu i Dwayneu Nelsonu. 

McDermott i Butina svojedobno su surađivali u Al Nasru, a nekadašnji je sjevernoirski branič upravo tada stekao golemo povjerenje u umirovljenog hrvatskog vratara. 

– Doputovao je tijekom vikenda te nam se u ponedjeljak pridružio na treninzima. Ostat će s nama tjedan dana – otkrio je McDermott, koji je ulogu Butine nazvao savjetničkom.

I dok se ne čini da je Butina u Belfast stigao kako bi našao stalni angažman, barem je šetajući gradom obnovio neke lijepe uspomene iz vremena dok je nosio dres Dinama. 

Naime, u srpnju 2008. godine upravo je u tom gradu s Modrima započeo putovanje prema Ligi prvaka pa sačuvao mrežu netaknutom u pobjedi Dinama s rezultatom 2:0 u Windsor Parku u prvome pretkolu.

Bili su to dani kada su u Dinamu još uvijek zajedno igrali Mario Mandžukić, Boško Balaban, Milan Badelj, Sammir, Igor Bišćan, Mihael Mikić...

Komentara 3

ZE
Zeljo1
11:07 07.05.2019.

Rupetina a ne heroj.

ME
medved12
13:42 07.05.2019.

boško balaban najveći promašaj u povijesti Aston Ville ha ha al im ga maminjo uvalio

AM
ante_maja
11:38 07.05.2019.

uvjek u sjeni velikog Stipe Pletikose!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije