Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR

Euforija nakon Olimpije splasnula već u Kragujevcu

KK Zadar
Dino Stanin
14.10.2009.
u 16:00

"Nitko neće lako do bodova u Kragujevcu kod Radničkog." Ova izjava zadarskoga stratega Zmage Sagadina nakon poraza Zadra rezultatom 69:72 Zadranima, dakako, malo znači.

Nadomak produžetku
Neizvjesnost i mogućnost da Zadrani u posljednjem napadu tricom dođu do produžetka ne donosi, naime, ništa korisno Zadru na ljestvici, eventualno u međusobnom omjeru s Radničkim, a to bi vjerojatno značilo u prijevodu da će se Zadar boriti za opstanak.

Jer, teško je vjerovati, i to unatoč činjenici da je Radnički iznenađujuće u prvom kolu “skinuo” i Hemofarm, da će početnik u NLB ligi u gornji dom. Stoga se kao zaključak nameće da je Zadar porazom kod Radničkog, momčadi bez velikih imena, propustio priliku da na krilima odlične igre protiv Olimpije i dobrog rasporeda prvi veliki derbi protiv Partizana u petome kolu dočeka neporažen.

Kakva bi to samo pozivnica bila gledateljima u Dvorani Kreše Ćosića?! Ovako, porazom protiv momčadi kojoj su se “noge odsjekle” preksinoć u početku, kada je Zadar poveo i s 10 razlike, ali koja je kasnije pobijedila, Zadrani su kod svojih navijača probudili sumnju u svoju kvalitetu. Jer, loš dan je svakome moguć i možda ga je Zadar imao baš u Kragujevcu, no zadarski navijači su loš dan već pripisali premijernoj izvedbi protiv Širokog u pripremnom dijelu kada su, čini se opravdano, postavljali pitanja o kvaliteti američkih pojačanja, kao i o oscilacijama drugih igrača.

Gdje je nestao Rančić?
U Kragujevcu se opet nije istaknuo američki centar Trent Plaisted, a i loše brojke Micaha Downsa u Kragujevcu potvrđuju da je riječ o igraču sklonom oscilacijama. I Rok Stipčević bio je sjajan protiv Olimpije, a protiv Radničkog proradio je prekasno, i to tek nakon niz promašenih šuteva. Damir Rančić spojio je tri trice pa nestao, Hrvoje Perić ni preksinoć nije potvrdio Sagadinove najave o napretku, Vladimer Boisa skakao je, ali nije zabijao, a jedino su Tomislav Ružić i Hrvoje Car bili dvocifreni. Zadranima sada slijedi Cedevita i za pobjedu će trebati puno više od dva raspoložena igrača.

Komentara 1

AR
artini
18:29 14.10.2009.

Kakvi su ovo lapsusi - u KK Zadar igra Marko Car, a ne Hrvoje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije