Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Englezi više nemaju najjaču nogometnu ligu na svijetu

manchester city
Autori: Vecernji.hr, Goal
04.11.2014.
u 18:30

Samoproglašeni naslov "najbolje lige na svijetu" tiho i polako blijedi iz svjetskih leksikona zadnjih godina

Engleski klubovi opet imaju problema u Ligi prvaka. Ova sezona ponovno nije naklonjena momčadima s Otoka i čini se da Premierliga više ne može biti označena najjačom ligom svijeta.

Samoproglašeni naslov "najbolje lige na svijetu"  tiho i polako blijedi iz svjetskih leksikona zadnjih godina. Uostalom, treba samo pogledati tko je u zadnje dvije sezone igrao završnice Lige prvaka, tako su 2013. godine u finalu bili njemački klubovi, a prošle – španjolski.

Možda je još zabavni faktor jedini taj koji izdvaja ovu ligu u odnosu na ostale, no onaj što se tiče kvalitete... Dani dominacije Premierlige polako i sigurno odlaze u povijest.

U razdoblju od 2005. do 2009. godine Engleska je "proizvodila" finalista svake godine. Liverpool, Arsenal, Chelsea i Manchester United sjajno su igrali tih sezona u Ligi prvaka te su ukupno donijeli dva naslova.

Engleski klubovi ostali su konkurentni još nekoliko godina, United je igrao finale 2011. godine, Chelsea je osvojila naslov godinu poslije. Od tada samo je Chelsea ostvario koliko-toliko dobar rezultat, izgubio je u polufinalu LP-a.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Počinje najjača liga svijeta, Real u krizi: 'Ne bojim se za svoj posao'

Komentara 1

MN
Mar....nac
18:48 04.11.2014.

Kladim se da ce za 10 godina MLS ,kanadsko -americka liga biti najjaca na svijetu.Vec sad je visoko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije