Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bubamara kup

Englezi oduševljeni turnirom u Prečkom: 'Iz ove priče i mi učimo...'

Bubamara kup
Foto: Privatni album
1/23
23.05.2024.
u 21:27

Ukupno gledajući, na ovom je turniru sudjelovalo ukupno 1000 igrača iz šest država, a na turniru svake godine sudjeluje i Pro Touch Soccer akademija iz Londona

Čak 64 momčadi sudjelovale su na 15. međunarodnom Bubamara kupu u dvije kategorije, 2014. i 2015. godište. Na tradicionalnom natjecanju, jednom od najpoznatijih u ovom dijelu Europe, natjecale su se momčadi iz iz Hrvatske, Slovenije, Engleske, Njemačke, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

U kategoriji igrača rođenih 2014. godine sudjelovale su 32 momčadi, a u finalu je Bubamara pobijedila Brinje Grosuplje 2:0. Treće mjesto osvojila je Škola nogometa Maksimir koja je pobijedila NK Sesvete 3:1. Najbolji igrač spomenutog uzrasta je Erik Čorba (NK Bubamara), najbolji vratar je Filip Pekeljević (NK Bubamara), dok je najbolji strijelac, sa šest pogodaka bio Oskar Perpar iz NK Grosuplja.

GALERIJA Englezi oduševljeni turnirom u Prečkom: 'Iz ove priče i mi učimo...'

Bubamara kup
1/23

U kategoriji igrača rođenih 2015. godine također su sudjelovale 32 momčadi. NK Rudeš je u finalu svladao Karlovac 4:0. Treće mjesto osvojile su Sesvete koje su, u utakmici za treće mjesto, svladale Inker i to nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca.
Najboljim igračem proglašen je Pavle Lažeta iz NK Rudeša, najbolji vratar je Viktor Vancaš (NK Sesvete), najbolji strijelac bio je Teo Klobučar koji je u dresu Karlovca postigao sedam pogodaka.

Ukupno gledajući, na ovom je turniru sudjelovalo ukupno 1000 igrača iz šest država. Ovo je samo nastavak jedne lijepe i uspješne priče u režiji Stipe Tokića, direktora Bubamara kupa.

Tokić je sa svojim momčadima u zadnjih petnaestak godina proputovao doslovce cijeli svijet, a na većini turnira, klinci iz Prečkog u pravilu su osvajali trofeje.

- Bubamara kup se održava u kontinuitetu od 2010. godine i do sad je na turniru sudjelovalo 8000 igrača iz 12 država. Cilj turnira je razvoj nogometa i nogometne igre, sklapanje novih prijateljstva sa djecom iz drugih klubova i država. Raspored turnira je osmišljen da svi igraju isti broj utakmica i nema ispadanja, na kraju sva djeca dobiju medalje, što je zapravo najvažnija poruka koju svih ovih godina želimo poslati. Zahvalio bih se svim sudionicima na dolasku, a posebno momčadima iz inozemstva koje svake godine tradicionalno dolaze na naš turnir. Hvala svim volonterima i svima koji su pomogli kako bi mogli organizirati ovogodišnji Bubamara kup - rekao je Stipe Tokić direktor Bubamara Cupa.

Na turniru svake godine sudjeluje i Pro Touch Soccer akademija iz Londona.

- Mi smo sretni svaki put kad dođemo na Bubamara kup, ovo je jedinstven turnir i veliko iskustvo za djecu da igraju sa različitim tipovima škola. Turnir je organiziran na visokoj razini. Suradnja naše akademije i nogometne akademije Bubamara-Prečko traje više od 15 godina. Ovo je priča iz koje svi puno učimo - rekao je Mus Turay direktor Pro Touch Soccer Academy iz Londona.

VIDEO Luka Modrić se idućeg ljeta oprašta od nogometa?! Španjolci otkrivaju njegovu budućnost

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije