Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI VATERPOLIST

Ekskluzivno za Večernji: Mirko Vičević dao prvu reakciju na odlazak iz Zvezde

Zagreb: Jadranska liga, 19. kolo, Mladost - Cattaro Maximus
Goran Stanzl/PIXSELL
10.02.2022.
u 14:45

Ovo je vijest i treba biti vijest, ali ne želim dolijevati ulje na vatru.

Legendarni vaterpolist i dojučerašnji trener Crvene zvezde, Mirko Vičević, napustio je klupu beogradskog kluba nakon skandala koji potresa područje bivše države. Podsjetimo, na transparentu koji su Delije podigli na tribinama bazena "Milan Gale Muškatirović" pisalo je "Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija", a uz to su skandirali i Ratku Mladiću te Vičeviću poručili kako ''nikada neće biti jedan od njih''. Sve to što se događalo na tribinama bazena u Šapcu bilo je iznimno mučno tako da je pobjeda Vičevićevih igrača pala u drugi plan. 

Zbog komplicirane političke situacije i da mu ne radimo dodatne probleme, nismo zvali Mirka Vičevića dok je još bio trener Crvene zvezde. No, on sada to više nije, pa smo ga nazvali da čujemo i njegovo viđenje cijele situacije.

- Ja sam već u Kotoru i nisam više trener Crvene zvezde, ali zbog osjetljivosti situacije odlučio sam ne davati izjave. Ja znam da je ovo vijest, i treba biti vijest, ali zbog svih dobrih ljudi u svim sredinama, neću ništa komentirati i dolijevati ulje na vatru. Nadam se da me razumijete. Ja ću se sad posvetiti daljnjem jačanju našeg Cattara (kluba u kojem obitelj Vičević ima vodeću ulogu - op. a.), nije Zvezda jedini klub - kazao je Mirko Vičević koji nikad nije krio svoje hrvatstvo, a i zašto bi. Ali je i lojalni građanin Crne Gore, voli svoj Kotor, svoju Boku i svoju Crnu Goru. No, nekima očito sve to smeta... 

Inače, Mirko Vičević je najtrofejniji crnogorski vaterpolist i član Kuće slavnih. Sa SFRJ ima osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. Zvezdinim navijačima smeta što je hrvatske nacionalnosti, a trenutno je i predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru. Smeta im i njegov  angažman u DPS-u u sklopu kojega je bio vijećnik stranke Mile Đukanovića u Kotoru.

Ključne riječi

Komentara 12

TR
Travno221
15:24 10.02.2022.

Upravo to. Na žalost srpski fašizam nije poražen do kraja i oni se neće osloboditi te svoje mitomanije dok ne dobiju još jednom po nosu. Tek će se tada (možda) moći suočiti s prošlošću...

PA
Pahor
15:18 10.02.2022.

Bolje ovako. Srbija je primitivna turska pokrajina sa jedva zatomljenom zeljom da pocini novi genocid u susjedstvu

BJ
blagoje@jovovic
23:58 11.02.2022.

Vicevicu,a sad je vrijeme da napustis i Crnu Goru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije