Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Eintracht izbacio Inter, Arsenal nadoknadio minus iz Rennesa

Luka Jović
Foto: Reuters/Pixsell
14.03.2019.
u 23:13

Ante Rebić nije bio u postavi gostiju, a Ivan Perišić je odigrao svih 90 minuta za Inter. Marcelo Brozović, koji je u Frankfurtu promašio kazneni udarac, ostao je na klupi Intera.

Nogometaši Eintrachta slavili su sa 1-0 na San Siru, u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Intera i na taj način izborili plasman u četvrtfinale, u koje se probio i londonski Arsenal pobjedom 3-0 na svom stadionu, kojom je nadoknadio minus od dva pogotka (1-3) iz prvog dvoboja u Rennesu.

Eintrachtu je prolaz u četvrtfinale donio srpski napadač Luka Jović koji je postigao pogodak u 5. minuti. Inter je u dvije utakmice ostao bez pogotka i završio svoj europski put u ovoj sezoni. Ante Rebić nije bio u postavi gostiju, a Ivan Perišić je odigrao svih 90 minuta za Inter. Marcelo Brozović, koji je u Frankfurtu promašio kazneni udarac, ostao je na klupi Intera.

Arsenal je već nakon 15 minuta imao rezultat kojim je nadoknadio zaostatak iz prve utakmice protiv Rennesa. Pierre-Emerick Aubameyang je u 5. minuti postigao prvi od svoja dva pogotka, dok je u 15. minuti na 2-0 povisio Ainsley Maitland-Niles na asistenciju Aubameyanga koji je u 72. minuti potvrdio prolaza Arsenala.

Villarreal je nakon trijumfa u St. Peterburgu (3-1), slavio i pred svojim navijačima sa 2-1. Morreno u 29. i Bacca u 47. minuti bili su strijelci za domaće, dok je u sučevom vremenu Ivanović postigao počasni pogodak za Zenit. 

Chelsea je u Kijev stigao s prednošću od 3-0 iz prve utakmice i sve nade Dinama, ako ih je i bilo, srušio je već u 5. minuti pogotkom Oliviera Girouda. Francuski napadač još je dva puta zatresao mrežu (33, 59), a po jedan pogodak dodali su Marcos Alonso (45+1) i Callum Hudson-Odoi (78) za uvjerljivu 5-0 pobjedu londonskog kluba. Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za londonski sastav, dok Josip Pivarić zbog ozljede nije nastupio za Dinamo Kijev.

Napoli je, također, došao sa komotnom prednošću od 3-0 u Salzburg, a nakon ranog gola Arkadiusza Milika, u 14. minuti, domaćinima je jedino preostalo da se na dostojanstven način oproste od Europe i to su učinili pobjedom 3-1, a strijelci su bili Dabbur (25), Gulbrandsen (65) i Leitgeb (90+2).

Krasnodar je na domaćem terenu protiv favorizirane Valencije bilo na pragu senzacije, ali je pokleknuo pola minute prije isteka sudačke nadoknade. Deset minuta nakon što je ušao u igru Magomed Sulejmanov je u 85. minuti pogodio za 1-0, što je ruskom klubu bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale zahvaljujući golu u gostima. No, Valenciju, koja je u prvoj utakmici slavila sa 2-1, spasio je Gonçalo Guedes pogotkom u trećoj minuti nadoknade (90+3).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije