Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OSIJEKU PROTIV BEKAVCA

Eddie Sanchez: Spremite se za rat opakih boraca!

Eddie Sanchez
Fight Channel
01.04.2014.
u 16:34

31-godišnji Amerikanac u Osijeku će se boriti protiv hrvatskog MMA borca Stipe Bekavca. Profesionalnu karijeru započeo je 2005., a pet pobjeda u nizu dovelo ga je do ugovora s UFC-om.

FFC 11 u Osijeku imat će priliku ugostiti i jedno vrlo poznato svjetsko ime kad su u pitanju MMA borbe. U Osijek će stići bivši borca UFC-a, Bellatora i sudionik King of the Cage evenata Eddie Sanchez.

Ovaj 31-godišnji Amerikanac u Osijeku će se boriti protiv hrvatskog MMA borca Stipe Bekavca. Profesionalnu karijeru započeo je 2005., a pet pobjeda u nizu dovelo ga je do ugovora s UFC-om.

- Proveo sam u UFC-u nekoliko godina. Bio sam mlad i imao sam priliku boriti se s nekoliko sjajnih boraca iz MMA svijeta. Boriti se u organizaciji koju vodi Dana White bilo je pravo zadovoljstvo. UFC je bio i jest vrhunska promocija koja je organizirala borbe najboljih boraca na svijetu, ali se prema njima i odnosila na iznimno profesionalan način - rekao je na početku razgovora Eddie Sanchez.

U svojoj se karijeri borio i protiv Mirka Filipovića. Bio je to prvi nastup Cro Copa u najjačoj svjetskoj MMA promociji, a Sanchez tu borbu neće imati u najljepšoj uspomeni.

- Za mene je ta borba bila ispunjenje sna. Bio sam mlad, a borio sam se u najjačoj promociji protiv borca koji je u tom trenutku bio drugi teškaš na svijetu iza Fedora. Mirko je bio jedan od mojih idola i znao sam koliko je opasno boriti se protiv takve legende. No, nisam mogao ispustiti takvu priliku. Vjerujem da bi danas ta borba potpuno drukčije završila jer sam iskusniji i imam iza sebe znatno više treninga i mečeva. No, moram priznati da je Cro Cop još uvijek jedan od mojih glavnih uzora, kako u ringu tako i izvan njega. Mirko je sjajan čovjek i borac.

U dosadašnjem dijelu karijere Eddie "The Manic Hispanic" Sanchez ostvario je 13 pobjeda i sedam poraza. S obzirom na to kako je započeo karijeru možda je mogao i više toga učiniti...

- Ne, nisam nimalo nezadovoljan onim što se događalo u mojoj karijeri. Ispred mene je još nekoliko kvalitetnih godina. S pametnim pristupom treningu u Reigin Training Centru i uz pomoć Marka Munoza puno toga još mogu napraviti. Dokle god me služi zdravlje i izbjegavam ozljede mogu biti konkurentan u MMA svijetu još nekoliko godina.

Stipe Bekavac biti će drugi hrvatski borac koji će mu biti na suprotnoj strani nakon Mirka Filipovića...

- Znam da je žestok i jak borac. Vido sam to kroz neke njegove borbe. Dobar je u svakom segmentu borbe. Ima kontra garda, uporan je, ne odustaje i vrlo ga respektiram. Moja je prednost u hrvačkom dijelu  borbe. Pokušat ću borbu odvesti u parter, ali isto tako volim i stari dobri tradicionalni stand up. Pretpostavljam u kojem bi smjeru borba mogla otići, ali znam kako neće završiti -  samouvjeren je Sanchez uoči borbe u Osijeku.

Ova se borba trebala dogoditi prije mjesec dana, početkom ožujka na premijernom izdanju FFC Futuresa, ali Sanchez nije došao na taj meč.

- Nažalost bilo je prekratko vrijeme da bih skinuo kilograme. Došlo je do malih nesporazuma u komunikaciji, ali sad će se dogoditi ono što ljudi žele. Biti će to rat dvojice opakih boraca. Svi koji će gledati taj meč mogu očekivati pravu akciju. Kad se borim u poluteškoj kategoriji osjećam se lagano i eksplozivno. Ovo je sad moj poziv i na to sam usredotočen.

Borba protiv Stipe Bekavca novi je izazov za Sancheza koji se želi vratiti pobjedama.

- Ako će sve ići po planu onda se želim vratiti na pobjednički put. Želim pružati dobre i uzbudljive borbe. Želim se zahvaliti Orsatu Zovku i FFC-u na velikoj prilici koju su mi ukazali. Neću ih iznevjeriti. Biti će to sjajna borba koju ne smijete propustiti - rekao je Eddie Sanchez.

>> Sa slomljenom nogom postala prvakinja svijeta!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije