Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olimpijske igre mladih

Džudašica Ana Viktorija Puljiz i tekvondašica Lena Stojković osvojile bronce

Viktorija Puljiz
Foto: Reuters/Pixsell
08.10.2018.
u 11:07

Osjećaji su mi pomiješani - ponos, sreća i malo tuge. Ljutita sam na sebe jer malo je falilo do finala, ali ovo je skupljanje iskustva i dobro će mi pomoći za buduća natjecanja - kazala je Lena

Na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu (6.-18. listopada 2018.) sjajna mlada džudašica Ana Viktorija Puljiz osvojila je prvo hrvatsko odličje - broncu u kategoriji do 44 kilograma, a odmah nakon nje Hrvatskoj je još jednu broncu donijela i tekvondašica Lena Stojković također u kategoriji do 44 kg. 

U borbi za treće mjesto 16-godišnja Solinjanka Puljiz uvjerljivo je pobijedila Argentinku Rojas. Prethodno je u eliminacijama i četvrtfinalu bila bolja od Nepalke Bhatte i Azerbajdžanke Karimove, a u polufinalu je poražena od Indijke Thangjam. 

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Puljiz je tako zaokružila vrlo uspješnu godinu, u kojoj je najprije osvojila europsko kadetsko srebro, a prošloga mjeseca na EP-u u Sofiji čak i juniorsko srebro. Početkom rujna dobila je i HOO-ovu Nagradu Dražen Petrović kao najveća ženska nada hrvatskog sporta u prethodnih 365 dana. 

Tekvondašica Lena Stojković je u kategoriji do 44 kg zaslužila postolje, svladavši Turkinju Gogebakan. Na putu prema finalu zaustavljena je od Južnokorejke Kang. 

- Osjećaji su mi pomiješani - ponos, sreća i malo tuge. Ljutita sam na sebe jer malo je falilo do finala, ali ovo je skupljanje iskustva i dobro će mi pomoći za buduća natjecanja - kazala je mlada Splićanka, članica TK Marjan. 

Nažalost, Josip Teskera je u kategoriji do 48 kg poražen na startu od Rusa Šiška. 

Stolnotenisačica Andrea Pavlović s dva je poraza startala u pojedinačni turnir OIM-a, bolje od nje bile su Sjevernokorejka Pyon i Japanka Hirano. 

Krenula su i plivačka natjecanja, ali hrvatske predstavnice nisu uspjele izboriti polufinale. Nika Čulina je na 50 m prsno bila šesta u svojoj skupini, a Lucija Šulenta osma na 100 m leđno. 

>> Pogledajte kako su mladi košarkaši nakon osvojenog zlata zapjevali Lijepu našu u Novom Sadu

Oba hrvatska veslačka dvojca bez kormilara prošla su u drugi krug natjecanja - braća Lončarić su bili treći, Izabela Krakić i Aria Cvitanović devete u skupini. 

Nakon dva plova, jedriličarka Palma Cargo je deveta u disciplini windsurfer - tehno 293+. 

U ponedjeljak će na borilišta jedriličari (osim Palme Cargo, još i Martin Dolenc u kiteboardingu IKA Twin Tip), veslači i veslačice, plivači i plivačice (Karačić, Čulina i Šulenta),  stolnotenisačica Pavlović i obje reprezentacije u rukometu na pijesku. 

Komentara 1

SA
samoborka
11:50 08.10.2018.

Džudo-džudašica???? Druže Vuče,mi ti se kunemo!! Tvoj Večernji i njegovi pioniri i redakciji!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije