Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buenos Aires

Lucija Domić nosila hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara mladih

Olimpijske igre mladih
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
07.10.2018.
u 12:21

Bila sam vrlo uzbuđena, za mene je to predstavljalo veliku čast i mogu reći da sam jako ponosna kao nositeljica hrvatske zastave na mojim prvim Olimpijskim igrama - rekla je Lucija Domić

Spektakularnom svečanošću u središtu Buenos Airesa noćas su otvorene treće Olimpijske igre mladih (OIM), na kojima sudjeluje 36 hrvatskih sportašica i sportaša.

Premijerno u olimpijskoj povijesti svečanost otvaranja Igara održana je izvan stadiona, a jednako tako po prvi put u povijesti olimpizma na jednim Igrama pod okriljem MOO-a sudjeluje jednak broj sportašica i sportaša, po 2006 iz 206 država svijeta. U 12 natjecateljskih dana na OIM 4012 mladih olimpijaca i olimpijki odmjerit će sportsko umijeće u 241 natjecanju u 32 sporta.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!


 
Olimpijske igre mladih festival su sportskog nadmetanja, prijateljstva, zabave i dobre volje. Temeljna poruka im je zajedništvo, pa uslijed toga na svečanosti otvaranja nije bilo ni klasičnog mimohoda olimpijskih reprezentacija, nego su središnjom pozornicom prodefilirale samo izabrane stjegonoše iz svih država.
 
Na predstavljanju Hrvatske nacionalnu trobojnicu nosila je Lucija Domić, 17-godišnja teakwondašica iz Splita.

- Bila sam vrlo uzbuđena, za mene je to predstavljalo veliku čast i mogu reći da sam jako ponosna kao nositeljica hrvatske zastave na mojim prvim Olimpijskim igrama - rekla je Lucija Domić.

U društvu predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha i brojnih olimpijskih dužnosnika iz cijelog svijeta bio je i čelnik HOO-a Zlatko Mateša.
 
Nedjelja je prvi natjecateljski dan na OIM, a na borilišta će i naše uzdanice u šest sportova - judu, jedrenju, plivanju, stolnom tenisu, taekwondou i veslanju.

Komentara 2

DU
Deleted user
22:09 07.10.2018.

Pitanje: "Što radi Cigo na Olimpijskim igrama"? Odgovor: "Smrdi na 100 m".

DU
Deleted user
22:07 07.10.2018.

kakva je ovo glupost "Olimpijske igre mladih"????? Pa i na pravim Olimpijskim igrama, natječu se uglavnom samo mladi ljudi, ne mogu ja, sa skoro 6 banki, trčati 10:00 na 100 m !!!! Nepotrebno. Idiotizam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije