Naslovnica Sport Na rubu

Drpić mi je dužan 5000 eura, a ja mu nisam prijetio

Znao je za Dinu jer je u to vrijeme bio 'poznati nogometaš'. Nakon pola sata igre Drpić je opet ostao bez novca pa ga je pitao može li mu posuditi još
14. veljače 2019. u 17:37 4 komentara 1409 prikaza
Danijel Despotović i Dino Drpić
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Danijel Despotović (42) izjavio je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu kako se ne osjeća krivim na optužbe da je od nekadašnjeg Dinamova stopera Dine Drpića protupravno pokušao naplatiti dug od 5000 eura, piše 24 sata.

25.000 kuna najveća je poznata kazna koju je netko, točnije Josip Šimunić, platio zbog ZDS-a Ostao bez SP-a Uzvik 'Za dom': Europski sud donio odluku o Šimunićevoj tužbi

- Točno se sjećam datuma, bilo je to 15. srpnja 2012. godine u casinu na zagrebačkoj Savici. Sjedili smo za ruletom i Dino je ostao bez novaca, a želio je i dalje igrati. Izašao je, a jedan čovjek do mene je pitao imam li još novca da posudim Dinu. Otišao je van za njim, a Dino se onda vratio i pitao: 'Možeš li mi posuditi 1000 eura?'. Mene je zanimalo kad će mi taj novac vratiti. On je odgovorio: 'Sutra' - ispričao je Despotović koji prije toga nije poznavao Drpića. 

Danijel Despotović i Dino Drpić
1 / 4
Danijel Despotović

Znao je za Dinu jer je u to vrijeme bio 'poznati nogometaš'. Nakon pola sata igre Drpić je opet ostao bez novca pa ga je pitao može li mu posuditi još 1000 eura.

- Nastavio je igrati, a onda me za sat-dva tražio još. Rekao sam mu da nemam više kod sebe, da imam nešto kod kuće. On je navaljivao da idemo do mene pa smo zajedno otišli do mog stana. U to vrijeme bio sam podstanar u Cvjetnom naselju, preko puta Vrbika. Otišao sam u stan dok me on pričekao dolje i posudio mu još 3000 eura. Ukupno sam mu te večeri predao 5000 eura. Pitao me koliko mu trebam vratiti, rekao sam da mi vrati onoliko koliko sam mu posudio. On je čak obećao da će biti i nešto više. Govorio je da ne brinem, da će novac vratiti već sutra i nisam imao razloga u to sumnjati. Znao sam da sigurno dobro zarađuje igrajući - objasnio je Despotović.

Sjedećih nekoliko mjeseci Dino mu je slao poruke i nazivao ga najmanje jednom mjesečno, a kada je prestao, on Despotović kaže da je on zvao Drpića.

analiza Kakvo je stanje u hrvatskom pravosuđu? Donosimo pravu istinu!

Tijekom 2016. našli su se kod Chromosovog igrališta.

- Tamo je počeo pričati da je novac vratio nekome čovjeku i da mi više nije dužan. Posvađali smo se, unosio mi se u lice, a nakon što sam ga odgurnuo, otrčao je preko ceste i zaprijetio mi da ću vidjeti i da ide na policiju me prijaviti - rekao je Despotović te kazao da su ga policajci zvali nakon sedam dana i kazali da dođe na razgovor.

Despotović ga nije odmah tužio sudu jer nisu potpisali ugovor niti je imao dokaz da mu Dino duguje novac. Nakon njegove prijave podnio je tužbu Općinskom građanskom sudu u Zagrebu radi naplate potraživanja i dobio prvostupanjsku presudu u svoju korist.

nasilje PRITVOREN NASILNIK Djevojku vezao kablovima, zalijevao vodom, vukao po podu, izbacivao na balkon

Dino Drpić je istražiteljima ispričao svoju verziju priče te dodao kako je 2013., nakon što se godinu dana nisu čuli, jednom nazvao Danijel te mu rekao kako je dug narastao na 15.000 eura. Kasnije su dogovorili sastanak.

- Ja sam se izmakao, a onda me pokušao povući rukom za sobom u auto. Opet sam se izmakao, nakon čega je rekao da ide u auto po pištolj i da će me propucati. U strahu sam pretrčao cestu te čuo kako Danijel priča s nekim na mobitel da hitno dođe, jer ja želim pobjeći. Viknuo je za mnom: 'Idi slobodno na murju, propucat ću te'. Uspio sam pobjeći i pozvati policiju - pričao je Dino istražiteljima, piše 24 sata.

Policija je pretražila Despotovićev automobil i stan, ali nisu našli pištolj.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka