Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševio požrtvovnošću

Dr. Nemec: Prošao sam svašta, ali Čarli je prvi kojeg sam četiri puta previo u utakmici

Vedran Ćorluka
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
14.06.2016.
u 11:20

Ima tri šava na glavi. Ali, nema straha za njega, bit će spreman za Češku.

Krvlju obliveni Vedran Ćorluka postao je simbolom Hrvatske. Od 31. minute kada ga je centarfor Turske Cenk Tosun “odvalio” laktom u glavu, naš stoper, ali i cijela reprezentacija, proživljavao je pravu dramu. Doktor Boris Nemec, koji je odradio tko zna koliko utakmica u karijeri, oduševljen je Ćorlukom, njegovom voljom.

– Nikada u karijeri nešto slično nisam doživio, vidio sam svega u ovom poslu, ali ovo je bilo nešto nevjerojatno. Tko zna koliko puta sam previjao, nagledao se svakojakih ozljeda, intervencija kakve ne možete ni zamisliti, ali da jednog igrača četiri puta obrađujem na jednoj utakmici, to još nisam doživio – dan poslije u Deauvilleu rekao nam je dr. Nemec.

Ćorluka nije bio na treningu, dobio je poštedu, na travnjaku nije bilo ni njega ni Darija Srne, koji je zbog smrti oca odletio u Hrvatsku.

Drama u svlačionici

– Ćorluka ima tri šava na glavi, neka pauzira malo. Ali, nema straha za njega, bit će spreman za utakmicu protiv Češke, glava brzo zarasta – kaže dr. Nemec.

Prava drama događala se u svlačionici. Krv je liptala iz Ćorlukine glave, a dr. Zoran Bahtijarević odmah je počeo šivanje. Tri šava, sve je trajalo desetak minuta, Ante Čačić je odahnuo, Ćorluka je bio spreman za igru. Međutim, svako malo naša medicinska ekipa morala je na teren pružati pomoć Ćorluki.

– Znali smo da će biti tako, jer tamo gdje mu je glava pukla, a šav je bio centimetar-dva, ima puno krvnih žilica. Krv se nakupljala, a pri svakom udarcu glavom taj hematom bi probio gazu, pa je Ćorluka svako malo bio obiliven krvlju. Da mu je bila rasječena arkada, ne bi bilo nikakvih problema. Nismo mogli ništa drugo nego biti spremni za mijenjanje gaza i zavoja. To smo i radili. Jedina opcija po kojoj ne bi bilo krvarenja bila je da ga zamotamo ispod brade, tako bismo fiksirali to mjesto, ali onda Vedran sigurno ne bi mogao igrati – kaže dr. Nemec.

Pri četvrtoj intervenciji činilo se da je Ćorluki pozlilo. Toliko se krvi razlilo...

– Ma kakvi, on je bio odlučan igrati, nije želio vani. Međutim, pred kraj kad sam vidio da stalno moramo intervenirati, signalizirao sam Čačiću da mijenja Ćorluku. Nije registrirao, zvao sam ga, vidio sam da me krajičkom oka vidi, ali okrenuo je glavu. Želio je imati Ćorluku u igri. Srećom, blizu je bio kraj utakmice, zavoji su izdržali još desetak minuta – kazao je dr. Nemec.

Dobio i nogom u glavu

Kasnije je, u onoj posljednjoj minuti Ćorluka dobio i nogom u glavu, kada je blokirao udarac Hakan Balta ga je pogodio kopačkom u lice, ali nije prokrvario.

Bilo je još laktova i grubih startova turskih igrača. U glavu je laktom dobio Mario Mandžukić, a na Srninu mišiću još se vide tragovi čepova Senove kopačke.

Dan poslije rane su još bile svježe, ali sve je u redu s našim mladićima. Dakle, Vedran Ćorluka ima poštedu i do utakmice s Češkom loptu neće udarati glavom, a laganijim tempom trenirali su trojica Ivana. Strinića zateže zadnja loža, Perišića mišići lista, a i Rakitić trenira smanjenim ritmom zbog mišića...

>> Od Modrića se očekuju čuda, pritisak je ogroman. Lakše mu je bilo igrati finale LP nego utakmicu s Turskom

>> Ruski huligani: Ne zanimaju nas debeli i pijani Englezi, mi se želimo tući s Hrvatima!

>> Ćorluka postao svjetski hit, urnebesne montaže nasmijat će vas do suza

Komentara 7

AO
ante.oreskovic75
11:48 14.06.2016.

Turci imju pravu ekipu,dobro tuku protivnika.Možda im je trebalo objasniti da moraju igrati nogomet?UEFA će Hrvatsku kazniti zbog Corluka.Turci su mislili da smo mi Armenci!

DA
dancedoci
16:12 14.06.2016.

Austrijski komentator je rekao da je prekrsaj nad Srnom, onaj udarac nogom u list odostraga bio za crveni karton.

BA
baksi
00:42 15.06.2016.

Vidi se šta je pravi Hrvat iz bosne ponosne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije