Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOLNI TENIS

Dr. Časl poražen nakon tri godine i 78 uzastopnih pobjeda

Stolnotenisačice Dr. Časl
Foto: Vjeran Žganec Roguilja/PIXSELL
18.03.2018.
u 07:00

Stolnotenisačice Dr. Časla pobijeđene su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka od poljskog sastava Tarnobrzeg sa 2:3. Bio je to prvi poraz zagrebačkog sastava nakon tri godine i nakon 78 uzastopnih pobjeda!

- Čim sam vidio za kakav se redoslijed igranja odlučila naša trenerica Yuan Tian, znao sam da će se loše završiti. Naime, nikako se nije smjelo dogoditi da naš „lovac“ Jie Li igra dva meča – rekao je dr Martin Tino Časl, predsjednik kluba.

I bio je u pravu. Nakon što je Zhou lako pobijedila njihovog drugog „lovca“, Li gubi prvi od dva meča od Rumunjke Samare. Potom je Yu Fu umalo iznenadila Ying Han, trenutno najboljeg europskog „lovca“. Vodila je s 2:0 u setovima, ali nije izdržala. Zhao je donijela drugi bod za Dr. Časl, a kod 2:2 u mečevima na kraju su igrala dva „lovca“. To što su igrale dvije defenzivke značilo je da će meč potrajati jako, jako dugo. Tako je i bilo. Jie Li i Qian Li igrale su pet setova. A u tom petom, odlučujućem, Kineskinja s poljskom putovnicom je bila bolja.

- Njihov meč podsjetio me na finale Svjetskog prvenstva u Kalkuti 1975. godine kada su također igrala dva lovca“, naš Stipančić i Mađar Jonyer – rekao je Dragutin Šurbek koji je odgledao sva četiri sata ovog zanimljivog susreta. 
Uzvrat se igra 7. travnja u Poljskoj, pred, kako su rekle gošće, 5000 bučnih navijača.

- Ništa još nije gotovo. Kako su one nas pobijedile u Zagrebu tako mi njih možemo pobijediti u njihovoj dvorani. Imamo dosta vremena da se dobro pripremimo i sigurno je da smo puno toga naučili iz ovog poraza – rekla je Tian Yuanovi.

Meč je odlučen u trećem susretu, Yu Fu je imala sve u svojim rukama, ali u presudnim trenucima je po meni malo žurila. Fulala je poen-dva, Han Ying je digla svoju igru i okrenula meč. Njihova postava je bila dosta riskantna, dio sam pogodila, dio ne. Šteta, bili smo jako blizu pobjedi – rekla je Tian.

Rumunjka Samara donijela je važan bod za poljski sastav.

- Ma, jako sam se iznervirala u svom drugom meču kad je sudac dosudio bod mojoj suparnici, a loptica nije okrznula stol. Valjda su svi u dvorani vidjeli da nije.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
09:18 18.03.2018.

Poljakinje su odsjele u Hotelu Croatia,hotel koji donosi uspjeh i zato su naše gošće pobjedile. Do sada je ovo bila polazna stanica za sve ono dobro što su stolnotenisačice Dr.Časla napravile. Ljepo sam poljakinjama rekao da će dobiti i to se obistinilo.

PR
propalismoFranjoskroz
12:23 18.03.2018.

Nešto kao Španjolci u tenisu na zemlji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije