Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRTOGLAVI IZNOS

Doznajemo koliku je plaću Dinamo ponudio Lovrenu da ode iz Rusije!

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Russia
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
1/5
25.03.2022.
u 07:00

Čak četvorici nogometaša s Dalićeva popisa na ljeto istječu ugovori, a osim Luki Modriću, koji će produljiti s Realom na još godinu dana, njihova perspektiva još se nije iskristalizirala.

Marcelo Brozović i Andrej Kramarić produljili su ugovore s Interom odnosno s Hoffenheimom te tako ušli u spokojnu, posve neopterećujuću fazu svojih karijera. No kako uoči ljetnoga prijelaznog roka i uoči nadolazećega Svjetskog prvenstva stoje ostali hrvatski reprezentativci?

Evo, na primjer, čak četvorici nogometaša s Dalićeva popisa na ljeto istječu ugovori, a osim Luki Modriću, koji će produljiti s Realom na još godinu dana, njihova perspektiva još se nije iskristalizirala. To su 33-godišnji Ivan Perišić, 32-godišnji Domagoj Vida i 26-godišnji vratar Lillea Ivo Grbić.

Najtraženiji među njima svakako je Ivan Perišić, o čijim se interesima brine njegov bliski prijatelj Frane Jurčević. Ivan gotovo sigurno neće ostati u Interu, nakon što mu je bio ponuđen ugovor na godinu dana, pod istim uvjetima kakve ima sada, dok je naš reprezentativac inzistirao na suradnji na dvije godine.

14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivan je u proteklom prijelaznom roku imao ogromnu ponudu s Bliskog istoka, kamo mu se nije išlo, kao ni u Newcastle, koji je bio spreman Interu platiti odštetu od 10 milijuna eura, a Omišaninu dati plaću od pet milijuna eura godišnje. Tako je naš reprezentativac trenutačno u potrazi za klubom, a s obzirom na svoju klasu, besprijekorno fizičko stanje, formu i sposobnost igranja na više pozicija, Ivan bi s lakoćom mogao dobiti angažman u solidnom klubu iz neke od liga petice.

Gvardiol ostaje u Leipzigu

Osim ako ga ne pukne nostalgija za rodnom grudom i ne dotakne poruka iz Splita ‘vrime je’.

Josip Brekalo jedan je od reprezentativaca koji je također riješio svoju budućnost i trajno će se preseliti u Torino, u transferu iz Wolfsburga teškom 12 milijuna eura, a najtraženija roba u ljetnom prijelaznom roku trebao bi biti Borna Sosa iz Stuttgarta.

– Borna je u Stuttgartu dao svoj maksimum. Igra još jednu vrlo dobru sezonu i vjerujem da će ga na ljeto Stuttgart, kojemu treba novac, prodati. I da bi mogao za Bornu tražiti čak 20 milijuna eura – kaže nogometni menadžer i bivši reprezentativac Jurica Vranješ.

Hoće li i Joško Gvardiol iz RB Leipziga, jedan od najtraženijih stopera Europe, na ljeto mijenjati klub?

– Ne vjerujem da će Leipzig ovoga ljeta ići u prodaju Gvardiola. Njima taj transfer nije potreban, jer su financijski stabilni, a usto imaju velike rezultatske ambicije u Bundesligi i u Ligi prvaka. Kako je Joško doista nogometaš koji radi razliku, uopće ne sumnjam da će završiti u jednom od pet najvećih europskih klubova. Po meni, njegova sljedeća destinacija bit će Bayern – ističe Vranješ.

Traženi Sučić i Šimić

Za prvoga vratara reprezentacija Dominika Livakovića kaže da je trebao iskoristiti šansu za transfer prije godinu i pol dana kada je bio u top formi jer je sad već u “opasnim” godinama (28) za transfer, a današnje zapadno tržište baš i ne vapi za vratarima iz hrvatske lige.

11.11.2021., stadion Aldo Drosina, Pula - Kvalifikacije za Europsko U21 nogometno prvenstvo, skupina A, 5. kolo, Hrvatska - Estonija. Roko Simic Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Tin Mandic/PIXSELLL

Vranješ napominje i da vruću robu za ljeto nema samo Dalić nego i – Bišćan.

– Već sada nekoliko bundesligaša iskazuje interes za dvojicu mladih reprezentativaca iz Red Bull Salzburga, Luku Sučića i Roka Šimića. No, proda li Salzburg napadača Adeyemija, Roko bi mogao uskočiti na njegovo mjesto i postati stalni član prve momčadi – kaže Vranješ.

I dok Luka Modrić čeka potpis novoga ugovora u Madridu (prošle godine produljio je 25. svibnja), neizvjestan je status Dejana Lovrena u ruskom prvaku Zenitu. Lovrenu su, kao i svim igračima u ruskoj ligi zbog devalvacije rublja, primanja znatno umanjena, a govori se kako je u međuvremenu odbio ponudu Dinama od 40.000 eura mjesečno.

U izlogu će ovoga ljeta biti i Duje Ćaleta-Car te ponovno najbolji Dinamov igrač Mislav Oršić. Dinamo je ponudu Burnleya od osam milijuna eura odbio, želeći sačuvati Oršića kao krucijalnoga igrača u utrci za naslov prvaka. Naime, financijski efekt od eventualnoga plasmana u Ligu prvaka za Dinamo mnogo je veći od Burnleyevih osam milijuna eura, no na ljeto, kada će Mislav možda loviti posljednji vlak za unosan transfer, karte će se ponovno dijeliti. A do tada poplava slobodnih igrača iz Ukrajine i Rusije možda zapljusne i Maksimir.

>>> Dejan Lovren u nesvakidašnjem izdanju

Ključne riječi

Komentara 23

DE
Demasoni
12:44 25.03.2022.

Najžešći su mi ovi foteljaši koji ne vide nogomet dalje od lokalne kladare. Lovren je svoje najbolje dane odigrao u vrhunskom klubu i vjerojatno tamo rade same neznalice kada su ga plaćali sve te godine. Sada bi trebao doći igrati za 10 puta manju plaću jel?

DU
Deleted user
07:21 25.03.2022.

Izbacit će ga rusi i onako iz političkih razloga.

Avatar Burviles
Burviles
12:57 25.03.2022.

treba ga izbaciti iz reprezentacije i zabraniti mu ulazak u HR,nek se i dalje dodvorava krvnicima !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije