Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Filip Bradarić: U Milano nismo došli kao turisti

Filip Bradarić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
27.09.2017.
u 21:42

e vidim nikakav problem što smo izgubili u 1. kolu, a svaku utakmicu trebaš uzeti kao motiv da vidiš gdje si u radu i koliko ti treba da bi igrao u još kvalitetnijoj ekipi - kaže Kek

Rijeka u četvrtak na San Siru igra protiv Milana u drugom kolu Europske lige. Filip Bradarić otvorio je Rijekinu press-konferenciju na San Siru...

- Čast mi je biti ovdje na San Siru uz trenera, to znači da smo nešto napravili prošle i ove sezone. Ne treba puno trošiti riječi na našeg suparnika, velikana kojem je cilj u svakom natjecanju biti prvi. Naučili smo lekciju da moramo u svakoj sekundi biti maksimalno koncentrirani. Mi ovdje nismo došli turistički, u razgledavanje, već pokazati naš karakter i pokazati se u dobrom svjetlu. Vezni red Milana? Među jačim stranama momčadi. Puno znaju, a odlično trče. Ali ne treba se zamarati suparnikom, razmišljajmo o sebi.

Trener Matjaž Kek kratko je u uvodu rekao: 

- Ovo je utakmica velikog izazova za ekipu koju vodim. Želja nam je da se i nas nešto pita u ovoj utakmici. Izuzetno je bitno da kvalitetno uđemo u  nju.

Uslijedila su pitanja... Je li mu San Siro najveća pozornica na koju je došao ili je to još uvijek Wembley na kojem je bio sa Slovenijom?

- Svaka utakmica nosi svoje. Teško mi je klasificirati. Meni je svaka sljedeća najveća.

Koliko će psihološka faza pripreme biti važna?

- Lako je govoriti ovo i ono, filozofirati, biti pametan. Ako ne vjeruješ u svoju ekipu, ako ne vjeruješ da im zadnjim pasom možeš napraviti problem i doći do gola, onda si u problemima. A kako će svaki pojedinačno reagirati... E tu sad dolazi do izražaja kvaliteta.

Kakva će poruka biti uoči izlaska na teren?

- Bit će je... Dobit će je svi. Rekao sam već, ovo je skupina koja inspirira, takvi suparnici, stadioni, gradovi... Ne vidim nikakav problem što smo izgubili u 1. kolu, a svaku utakmicu trebaš uzeti kao motiv da vidiš gdje si u radu i koliko ti treba da bi igrao u još kvalitetnijoj ekipi. Ovo nam je dobar test, a nikako opterećenje. Ono je na leđima domaćina. Oni moraju, mi možemo.

Leže vam utakmice kad ste potpuni postranik?

- Hm... S ovom ekipom nisam još bio u takvoj situaciji. Naučili smo protiv Salzburg, Olympiakosa i AEK-a... Ako nisi agresivan, koncentriran, angažiran, jak u dvobojima, kazni se svaka pogreška. Snaga Rijeke uvijek je bio kolektiv iz koje isplivaju pojedinci. To je poruka i sada – zaključio je Kek.

Komentara 2

BO
bozzika
09:13 28.09.2017.

ma ne al će te popiti bar dva a ja mislim i cetiri

BO
bozzika
09:15 28.09.2017.

naša liga je u gadnom padu,sad je trenutno srbskom jača a možda čak i slovenska tako da večeras sigurna 1 za kladionicare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije