Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAND PRIX

‘Usain Bolt’ sporta u kojem je Hrvatska silno napredovala dolazi u Zagreb

Barbara Matić
Foto: Reuters/PIXSELL
29.09.2017.
u 16:40

– Osim sredstava koje dobijemo preko HOO-a, prisiljeni smo priskrbiti sami oko 60 posto od našeg ukupnog proračuna, a HEP je trećina od ovih 60 posto. Bez HEP-a ne bismo mogli funkcionirati na ovako visokoj razini.

Od danas do nedjelje u dvojci Doma sportova održava se peti Grand Prix Zagreb, džudaški turnir najviše svjetske kategorije koji marljivi hrvatski organizatori svake godine čine sve boljim. Uostalom, o tome ponešto govori i nagrada koju su, među 200 nacionalnih saveza, dobili ove godine nakon SP-a u Budimpešti.

– Dobili smo tada nagradu za nacionalni savez koji je najviše napredovao u svijetu. Ne samo po broju medalja koje osvajamo, od kadetskih do seniorskih, nego i po drugim aspektima kao što su organizacija velikih priredbi poput ove – kazala je predsjednica Hrvatskog džudo saveza Sanda Čorak, zahvaljujući na podršci Gradu Zagrebu, ali i sponzorima među kojima prednjači Hrvatska elektroprivreda.

19 hrvatskih predstavnika

Poznato je da je među svim državnim tvrtkama upravo HEP daleko najveći sponzor hrvatskog sporta, pa dr. sc. Čorak ističe:

– Mi s HEP-om surađujemo već tri godine i jako smo zadovoljni. Ne samo zato što dobivamo financijska sredstva, koja nisu mala, nego i zato što nas, kao energičan sport, na simboličnoj razini povezuje energija koji oni proizvode.

Hrvoje Lindi, glavni tajnik HJS-a, još je na tu temu dodao:

– Osim sredstava koje dobijemo preko HOO-a, prisiljeni smo priskrbiti sami oko 60 posto od našeg ukupnog proračuna, a HEP je trećina od ovih 60 posto. Bez HEP-a ne bismo mogli funkcionirati na ovako visokoj razini.

A da je riječ o organizaciji visokih standarda, potvrdio je i spektakularan ždrijeb održan na 17. katu zagrebačkog hotela Westin.

Kompjutorski ždrijeb ide jako brzo, a projiciran je na velikom ekranu pa se po kategoriji gubi po minuti. Svi predstavnici gostujućih reprezentacija (iz 46 zemalja) morali su na ždrijebanje doći u odijelu, baš kao što će morati doći i na borbe za medalje.

Hrvatski izbornici Vladimir Preradović (žene) i Dean Ilić (muški) prijavili su čak 19 hrvatskih predstavnika, 11 džudaša i osam džudašica.

Ništa od bratskog okršaja

A među tih osam djevojaka neće biti bivše svjetske juniorske prvakinje Brigite Matić (22) koja je zatrudnjela pa će neko vrijeme apstinirati od vještine koju zovu “nježnim putem”. No, zato je tu njezina nešto starija sestra Barbara koja će nastupiti čak i pored neodgodivih studentskih obveza kao što su obrana diplomskog rada na studiju elektrotehnike (u ponedjeljak).

Osim Barbare, u sastavu naše reprezentacije ima još vrsnih studenata poput Marka Kumrića koji je u redovnom roku dao tri godine na medicini, uz dekanovu nagradu. Osim toga, Marko je i borac u usponu koji je ove godine došao u kategoriju svog dvije godine starijeg brata Zlatka. No, kako se Zlatko nije uspio spremiti iz medicinskih razloga, neće doći do potencijalnog bratskog okršaja za koje njihov trener Marijanović kaže da su, na treningu, puno više od sparinga.

– Bit ću objektivan i reći da sam ja bolji – kazao je Zlatko.

– Zlatko je prije uvijek bio bolji, no sada se to malo mijenja. Vidjet ćete to u sljedećim godinama i na sljedećoj presici – dobacio je Marko.

A svi ljubitelji ovog sporta moći će uživati gledajući Teddya Rinera, koji godinama nije izgubio borbu. To je Usain Bolt ovog sporta. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije