Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunac karijere

Dolazak Mandže Robbenu bi mogao biti posljednji čavao u lijesu

Mario Mandžukić
Pixsell
27.06.2012.
u 19:07

Dinamo ga je kupio za dva milijuna eura, pa prodao Wolfsburgu za sedam milijuna. Wolfsburg će sada dobiti 13 milijuna

Više nema dvojbi – Mario Mandžukić (26) novi je igrač Bayerna! Predsjednik uprave bavarskog diva Karl-Heinz Rummenigge nazvao je jučer u rano poslijepodne Marijeva menadžera Ivana Cvjetkovića i obavijestio ga da su se klubovi sve dogovorili i da im preostaje odrediti termin liječničkog pregleda i potpisa ugovora. Istu je vijest koji sat poslije službeno potvrdio Bayern, naglasivši da će ugovor vrijediti do 30. lipnja 2016.

Junak prijelaznog roka

– Jako smo sretni što smo doveli ponajboljeg napadača Bundeslige, koji je i na Euru potvrdio svoju golgetersku kvalitetu – rekao je sportski direktor Christian Nerlinger.

Dobrodošao u veliko društvo, Mandžukić je definitivno postao heroj prijelaznog roka u Europi. Od igrača koji je na Euro otišao kao otpadnik iz Wolfsburga – Mandžukić je praktički bio bez kluba jer mu je Felix Magath zatvorio vrata – pretvorio se u najljepšeg europskog princa. U društvu velikana naš reprezentativac pokazat će sav svoj potencijal. Još je veća vrijednost Mandžukićeva transfera to što su Bavarci široko otvorili svoju blagajnu. Kada se zbroje odšteta Wolfsburgu od 13 milijuna eura, pa Mandžukićeva plaća od četiri milijuna eura neto po sezoni, pa porezi, doprinosi..., ispada da će Bayern u mladića iz Slavonskog Broda uložiti otprilike 40 milijuna eura. Ona bubamara što ju je Marijev tata prije utakmice s Irskom našao na prozoru, izgleda nije donijela sreću samo za tu utakmicu.

Tata Mandžukić, izgleda, zatočio je malenu bubamaru, koja se sve više pretvara u zlatnu ribicu. Mandžukić je sada skočio na drugo mjesto najvećih hrvatskih transfera svih vremena. Ispred njega je tek Luka Modrić; prodaja iz Dinama u Tottenham uz odštetu od 21 milijun eura još uvijek je broj jedan. I jedino Luka može srušiti Mandžukića, gurnuti ga na treću poziciju, odnosno sigurno će ga skinuti. Oko Modrića nije ništa sporno, pitanje je hoće li Tottenham inkasirati 30, 40 ili 50 milijuna eura. No, sumnjamo da će to Mandžukiću smetati. A u Bayernu ga čeka žestoka konkurencija. Pokraj Gomeza naš Mandžo teško se može nadati poziciji prve špice. No, to i nije njegova pozicija. Rivali su mu Ribery, Müller i Robben. Francuz vrijedi 42 milijuna eura, Nijemac 35 milijuna eura, a Nizozemac 32 milijuna eura. Mandžo se bori za poziciju protiv 109 milijuna eura vrijednih igrača. S tim da mrski Nizozemac ima toliko poljuljan status u Bayernu da će biti pravo čudo ako se održi. Desno krilo je pozicija na koju Mandžukić može "pucati". Naravno, Robben se neće predati, brz je i na šaci ako treba, jednom je usred utakmice pljusnuo Mullera. Ali, i Ribery baš nije "beba". Nedavno je nokautirao Robbena. Na kraju u tom UFC-trolistu najgore prolazi Müller. A sada im stiže naš Mandžukić za kojeg je bivši izbornik kazao da je nekada luđi i od Marija Balotellija, koji je definitivno broj jedan u Europi po ispadima. Bit će zanimljivo pratiti ludu utrku za mjesto u momčadi iza Gomeza. Imat će što Mandžukiću savjetovati Ivica Olić i Danijel Pranjić jer znaju sve što se događa u Bayernovoj svlačionici.

Ubitačan tandem

No, tko zna, Bayernu je nedostajala druga špica, a Mandžukić je baš taj. Može na krilo bez problema, a u tandemu s Gomezom bio bi poguban za protivničke obrane.

Možda Bayern promijeni stil igre – Gomez i Mandžukić u špici, na bokovima Ribery i Müller, u sredini Kroos i Schweinsteiger. I ta kombinacija nije za baciti. Ono što nije dvojbeno jest činjenica da je Bayernova svlačionica eksplozivna, a sada stiže i naš "đilkoš", kako ga je davno nazvao Ćiro Blažević.

Ključne riječi

Komentara 8

C5
c523h231
21:09 27.06.2012.

Mandzukic ako dobije priliku da se dokaze nijedan od gore navedenih nece mu biti ravni!

IV
ivaan
23:42 27.06.2012.

Naslov je prestašan, ali doslovno. Pa znate li da ovaj portal posječuju i dijeca?

MA
marko53
19:57 27.06.2012.

Ponosno pišem Brođanin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije