Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ILIJA SIVONJIĆ

Dolaskom u Maksmir ostvario obiteljski san

21.12.2008.
u 14:17

Dvadesetdvogodišnji Ilija Sivonjić najbolji je jesenski strijelac zaprešićkog Intera (8 pogodaka), a ove zime odjenut će dres Dinama. Modri dosad nikad nisu imali igrača iz brojnije obitelji: Ilija ima šestoro braće i dvije sestre! Iliju smo i zatekli u Dežanovcu nedaleko od Daruvara, gdje će se do siječnja odmarati u obiteljskom ozračju.

Pet godina u Kamenu
Obitelj Sivonjić doselila se 1991. godine u Dežanovac iz okolice Jajca u BiH i već je tada u fokusu zanimanja petogodišnjega Ilije bila samo jedna stvar.

– Vrijeme je najčešće provodio s loptom. Rijetko je odlazio u selo, a uvijek je bio poslušan i pristojan. Nikada mu ništa nije bio problem učiniti – kaže Ilijina majka Mara. Njegov nogometni put počeo je u NK Daruvaru, a nastavio se u NK Dinamu iz Dežanovca. U to su vrijeme mnogi delegati i suci na utakmicama komentirali da mu, prema sposobnostima i vještini u tom rangu nije mjesto.

– Tada mi je trener Venco Štrosmajer otvorio put u Kamen Ingrad za koji sam igrao pet godina, a posljednjih godinu dana skrasio sam se u Interu – dodaje Ilija. Kako bi mogao redovito nastupati za Kamen Ingrad, pohađao je školu u Požegi. Otac Ivan, zaposlenik Viadukta koji je najčešće na terenu, kaže da je bilo mnogo odricanja, no da mu nikada nije bilo teško jer je znao da je sin, koji je u Požegi završio srednju školu za plinoinstalatera, talent pred kojim je svijetla nogometna budućnost. Ilija kaže da mu je ponuda da odjene Dinamov dres dosanjani dječački san, a za to je velikim dijelom zaslužan i njegov menadžer Ivan Cvjetković Tarzan. Spretne noge očito je naslijedio baš od oca Ivana koji je bio nogometaš lokalnoga kluba u BiH, a nogometni talent, kako se čini, pretočio se i na ostalu šestoricu braće. Naime, Željko, Mario, Pejo i Branko igraju za lokalni Dinamo iz Dežanovca, Dragan je igrač NK Kraljevice, a najmlađem, osnovnoškolcu Franji predviđaju da će jednog dana igrati u - Barceloni!

Obiteljska momčad
Kada su na okupu, braća redovito zaigraju mali nogomet u dvorištu, a uz roditelje bodre ih sestre Danijela i Kaja. Štoviše, sljedećeg će tjedna na daruvarskom malonogometnom turniru nastupiti kao momčad Sivonjića koju će dopuniti još trojicom stričeva!

– Oduvijek smo bili Dinamovi navijači, a sada ćemo biti još žešći – zaključuje Ilijin otac Ivan ne skrivajući ponos zbog toga što će mu sin ostvariti snove svih Sivonjića - zabijat će golove u dresu hrvatskoga prvaka!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije