Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak

Dogovoreno partnerstvo HOO-a i Hrvatske aocijacije za sportski menadžment

HOO
Foto: HOO
1/5
26.04.2018.
u 15:36

Važno je pokrenuti stvari, a osobe koje bi se profilirale u ovom segmentu ne moraju nužno imati završen sportski menadžment

Peteročlano izaslanstvo Hrvatske Asocijacije za Sportski Menadžment (HASM) u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) je predstavilo ideje čija bi implementacija u upravljačkoj sferi hrvatskog sporta dovela i do njegova svekolikog boljitka.

Domaćin skupa bio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, a u goste su mu stigli predsjednik udruge Ivan Vranković, izvršni direktor Nino Kapitanović, te potpredsjednici Marko Mišura, Josip Reić i Alojzije Janković.

HOO
1/5

Sugovornici su se složili da je upravljanje sportom iznimno važna djelatnost, ali slabo definirana čak i Zakonom o sportu, uslijed čega se otvara potreba i za spomenutom udrugom. Marko Mišura pojasnio je kako jedan operativac u sustavu sporta mora poznavati 11 ili čak 13 zakona, kojima treba ovladati. Josip Reć ustvrdio je da je usmjerio desetak vrhunskih sportaša na studij sportskog menadžmenta.

- Važno je pokrenuti stvari, a osobe koje bi se profilirale u ovom segmentu ne moraju nužno imati završen sportski menadžment, mogu biti i pravnici, ekonomisti, kineziolozi koji se žele educirati u sportskom menadžmentu… U svemu tome od velike važnosti nam je partnerstvo s HOO-om - poruka je Marka Mišure.

Alojzije Janković kazao je kako se određeni projekti mogu realizirati preko Hrvatske olimpijske akademije, poput tematskih okruglih stolova ili konferencija.

Predsjednik HOO-a Mateša podržao je ideju o partnerstvu, odnosno ugovoru o suradnji, nacionalne olimpijske udruge s Hrvatskom asocijacijom za sportski menadžment:

- Osim ustupanja infrastrukture i mogućnosti suradnje preko HOA-e, na raspolaganju su vam i naše medijske platforme. Možete se promovirati kroz časopis Olimp i Sportsku televiziju, da se vidi kako postoje ljudi koji znaju i koji imaju što za reći.

U rujnu ove godine predstavnici hrvatske udruge sudjelovat će na konvenciji Europske asocijacije u Malmöu, a ideja im je i organizirati kongres europske asocijacije 2020. godine, kada Hrvatska bude predsjedavala Europskom unijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije