Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSTRUKO ZADOVOLJSTVO

Šarić oduševljen darom od 13.000 kuna: Ovo je bilo jako brzo za hrvatske prilike

Ivan Šarić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
24.04.2018.
u 14:54

Neven Šavora, ravnatelj HOO-ova Odjela za razvojne programe, pojasnio je kako će uvrštenje u Razvojni program III. donijeti Šariću godišnje 42.000 kuna.

Europski šahovski prvak Ivan Šarić imao je dva razloga za zadovoljstvo prilikom dolaska u Hrvatski olimpijski odbor u utorak, nakon što ga je dan prije na 16. sjednici Vijeća nacionalna olimpijska udruga uvrstila u kategorizirane sportaše, i to na temelju vrhunskog rezultata, unatoč ne zadovoljavanju svih kriterija, Šariću je HOO osigurao i prijeko mu potrebno pomagalo za trenažni proces - prijenosno računalo.

Dogodilo se to samo tri tjedna nakon što se kao senzacionalni europski prvak vratio s EP-a u Gruziji te na prijamu u HOO-u izjavio da mu je "jak i kvalitetan laptop" iznimno važna tehnička potpora.

- Zahvaljujem se na ovom daru koji će mi biti od velike pomoći u nastavku šahovske karijere. Laptop je jedini dio opreme koji mi je istinski potreban i moram pohvaliti ljude iz HOO-a jer su ovaj moj problem riješili rekordno brzo za hrvatske prilike - izjavio je Šarić nakon što mu je dopredsjednica HOO-a Sanda Čorak uručila uređaj vrijedan oko 13.000 kuna.

U ulozi domaćina bio je glavni tajnik HOO-a Josip Čop koji je istaknuo da se u nabavku potrebne opreme europskom šahovskom prvaku krenulo odmah kad je iskazana potreba za njom te da se HOO pridržavao specifikacije uređaja, kako je zatražio šahovski velemajstor.

Glavni tajnik Hrvatskog šahovskog saveza Alojzije Janković izrekao je vrlo ambiciozne planove HŠS-a za budućnost:

- Zahvaljujem se HOO-u na ovoj promptnoj reakciji za Ivana Šarića, a ona je samo dokaz naše odlične suradnje. Osim Ivana, imamo jako dobrih šahista i pokušat ćemo u budućnosti povećati proračun Saveza te ostvariti projekt uvođenja šaha u škole. Što se tiče Ivana, on je kandidat za svjetskog prvaka.

Neven Šavora, ravnatelj HOO-ova Odjela za razvojne programe, pojasnio je kako će uvrštenje u Razvojni program III. donijeti Šariću godišnje 42.000 kuna (za pripreme, stručni rad,  vitaminizaciju…), a Robert Gojević, voditelj HOO-ova Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza, potvrdio da je i prijenosno računalo i nastup na EP-u financiran iz redovnih proračunskih sredstava.

Na pitanje Sande Čorak kako izgledaju tjelesne pripreme šahista uoči nastupa uslijedio je zanimljiv odgovor europskog prvaka, trenutačno vodećeg i u redoslijedu za naslov hrvatskog prvaka:

- Od fizičkih napora, najviše trčim. Zapravo, jedino to. Ne pridajem pozornost drugim aktivnostima, kao niti vitaminima.


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije