Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI SPORTAŠI

Dodijeljene nagrade Sportska imena Dalmacije, evo tko su dobitnici

15.09.2016., Split - Na Zapadnoj obali odrzano je svecano otkrivenje broncanih ploca splitskim olimpijcima, osvajacima medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Blanka Vlasic. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/6
12.01.2017.
u 23:30

- Mogu biti Bogu zahvalna što sam izvukla živu glavu i preživjela. U novoj 2017. godini ne očekujem previše niti se nadam ničemu posebnom - kazala je Vlašić.

Blanka Vlašić, Tonči Stipanović, Vaterpolo klub Jug CO iz Dubrovnika, Judo klub Pujanke iz Splita, Karlo Noah Paut, te Šime Fantela i Igor Marenić nova su "Sportska imena Dalmacije" večeras proglašena u splitskoj Staroj gradskoj vijećnici u organizaciji Slobodne Dalmacije, a koje su izabrali čitatelji.

Naša najbolja atletičarka i visašica iz ASK Splita, Blanka Vlašić, koja je osvojila broncu u skoku uvis na Olimpijskim igrama u Riju, odabrana je za Sportašicu Dalmacije. Izjavila je kako joj je protekla godina bila jedna od najtežih profesionalnih, ali i privatnih godina u životu jer je imala ozljedu, pa potom posljedicu od operacije zbog čega joj je svaki trening bio bolan. Priznaje da je imala puno emocija, uspona i padova, a sve je to satkano bilo u toj brončanoj medalji.
 
- Mogu biti Bogu zahvalna što sam izvukla živu glavu i preživjela. U novoj 2017. godini ne očekujem previše niti se nadam ničemu posebnom. Vjerujem jedino da će posljedice operacije polako iščezavati i da ću odraditi jedan pripremni period bez boli i onako kako sam navikla jer u protivnom nema smisla. Pripremamo se za ovo ljeto, pa se nadam punoj sezoni od  početka do kraja bez prekida - kazala je Vlašić.
 
Jedriličar splitskog kluba Mornar Tonči Stipanović svojim je laserom osvojio prvo hrvatsko olimpijsko odličje u jedrenju ikad i to srebrnog sjaja zbog čega su ga čitatelji izabrali za Sportaša Dalmacije. Kazao je kako je lijepo dobiti priznanje jer mu to daje dodatni motiv da nastavi. Nakon olimpijade su ga svi pitali koji mu je daljnji plan, a on odgovara da ima dosta volje i motiva nastaviti dalje najavivši da će se u Tokiju 2020. godine boriti za najsjajniju medalju.
 
Najbolja Momčad Dalmacije je Vaterpolo klub Jug, ekipa koja je osvojila Prvenstvo i Kup Hrvatske, Regionalnu ligu, Ligu prvaka i europski Superkup. Kapetan Marko Bijač je tijekom primanja nagrade istaknuo da im je velika čast što su čitatelji prepoznali sve njihove rezultate napravljene u prošloj godini jer im je bila iznimno uspješna. Ponosni su na sve ostvareno, dodaje, čestitavši svima na osvojenim nagradama.
 
Ekipne prvakinje Hrvatske, judašice splitskih Pujanki i to Ana Kokeza, Brigita Matić, Karla Prodan, Zrinka Miočić, Anja Kovačević i Katarina Marasović proglašene su za Ekipu Dalmacije. Tajnik kluba Slobodan Preradović podsjetio je da im je ovo druga godina zaredom da dobivaju nagradu zbog čega su neizmjerno sretni, a posebno zato jer se radi o mladoj ekipi.
 
Nagradu Nada Dalmacije dobio je Karlo Noah Paut, nova plivačka nada splitskog Jadrana koji je na europskom juniorskom prvenstvu osvojio brončanu medalju na 100 metara slobodno i pritom oborio 18 godina star juniorski rekord Duje Draganje. Paut je do sada šest puta rušio hrvatske rekorde za mlađe juniore na 50 i 100 slobodno, te 100 leptir. Posebna nagrada je otišla u ruke Šimi Fanteli i Igoru Mareniću, osvajačima olimpijskog zlata u jedriličarskoj klasi 470.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije