Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENI ODGOVOR KLUBA

Dobili smo reakciju Hajduka o Livaji: Pogriješio je, isprike. Ali gdje ste kad mu prijete smrću?

25.05.2023.
u 17:24

Hajduk je službeno reagirao na incident s Rujevice, pročitajte što su iz kluba poručili o situaciji s Markom Livajom te njihovu reakciju da niz današnjih reakcija zbog iščašenog ponašanja najboljeg igrača lige.

Hajduk je dan nakon osvajanja Kupa protiv Šibenika u poslijepodnevnim satima odgovorio na naš upit vezano za incident Marka Livaje nakon finala Kupa na Rujevici. Prvi je jutros reagirao HNS i podnio prijavu Disciplinskoj komisiji protiv napadača Hajduka zbog pjevanja neprimjerenog sadržaja. Sličnu kaznu Livaja je već jednom platio, kada je nakon derbija s Dinamom vrijeđao zagrebački klub, Purgere i Riječane te pjevao cijeli set navijačkih pjesama Torcide u kojima se prijeti letvama i šakama. Tada je prošao s novčanom kaznom od 35 tisuća kuna, pa iako prema pravilniku nije recidivist jer je proteklo više od godinu dana od prvog incidenta koji mu se sada briše, prijeti mu prema pravilniku i šest utakmica suspenzije. O tome će odlučivati Disciplinska komisija HNS-a. 

1/10

No, sinoć je Livaju slušao i izbornik reprezentacije Zlatko Dalić koji okuplja igrače za deset dana uoči jako važne utakmice u Ligi nacija. Postupak HNS-a koji je uslijedio brzo jasna je poruka i iz smjera reprezentativnog stožera prema napadaču Hrvatske. Hajduk je potom prekinuo i muk iz Splita i poslao svoje viđenje situacije te ukazao nad drugu stranu priče i prijetnje koje prima Livaja na hrvatskim stadionima, a prolaze nekažnjeno. 

- Uvredljivi navijački diskurs treba ostati na tribini, a svi akteri na sportskim terenima unatoč emocijama koje vladaju bi se morali izuzeti od istog. Sukladno događanjima nakon jučerašnje utakmice smatramo da je naš igrač Marko Livaja pogriješio što je pjevao pjesmu koja je izazvala povredu osjećaja ljubitelja sportskog rivala iz Šibenika kojima se ovim putem još jednom ispričavamo. Kao Klub ćemo prema svim svojim igračima koji počine bilo kakav prijestup, kao i do sada, reagirati sukladno internom disciplinskom pravilniku, a iznos ćemo donirati našem Bilom srcu. S obzirom na razinu odgovornosti i utjecaja koje imamo prema javnosti radit ćemo kontinuirano na tome da se takve stvari ne ponove", kažu u Hajduku pa u pisanom odgovoru nastavljaju:

- Nažalost, ne možemo se ne osvrnuti na svojevrsno ignoriranje kada se stvari dogode suprotno, konkretno u slučaju poziva na smrt najboljeg igrača lige i hrvatskog reprezentativca. Diskurs u javnom prostoru nije bio toliko izražen ni primjetan, a izostale su reakcije odgovornih institucija koje su trebale stati u zaštitu. Postavlja se pitanje dvostrukih kriterija, a samim time i odgovornosti prema osobi koja svoju ljudskost, veličinu i igračku vrijednost svakodnevno pokazuje prema svima onima koje uveseljava pristupom, neumornim fotografiranjem i izvedbama na terenu. Marko Livaja je igrač i osoba sa svim svojim manama i vrlinama koje krase njegov identitet', službena je poruka kluba s Poljuda koij posljednju utakmicu prvenstva u nedjelju na Poljudu igra opet protiv Šibenika. 

Komentara 34

KL
Klavocin
17:58 25.05.2023.

Nek ne kake ni hajduk ni livaja, a ni dalić.Pa dosta je straha od torcide i hajduka. Pa taj livaja pjeva dinamo srpsko ime to a sam je srbin, iz zaleđa kaštela. Jučer po Šibeniku, po kom će sutra ako se ne kazni. Torcida kao da je humanitarna ustanova, a šaka jada. Lani u dugavama u zg, dogovori se nastup đulijana, ali zaprijetila mu torcida, čovjek vrati kaparu i izvini se organizatorima. Pa zar više ni pjevači ili bilo ko ne smije radit bez da pita torcidu. Ako se i dali njih boji više nije moj izbornik, Nek plivaju ne zove i točka.

NO
Nordik
17:58 25.05.2023.

On je pogriješio a mi se ispričavamo. Jadnik opet ispao žrtva.

ST
starsandstripes
18:17 25.05.2023.

a zamislite da su se dinamovi igrači nakon osvajanja prvenstva u splitu tako ponašali...koliko bi plakanja i prozivanja bilo od hajdukove klike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije