Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušao u NBA legendu

Dirka Nowitzkog stvorio je trener kostelićevskih metoda rada

'Dallas Mavericks\' Dirk Nowitzki celebrates after making a basket against the Miami Heat  during the fourth quarter in Game 6 of the NBA Finals basketball series in Miami, June 12, 2011. REUTERS/Hans
'HANS DERYK'
14.06.2011.
u 20:33

Moja supruga Hana i Dirk su prijatelji iz djetinjstva, igrali su u istom klubu, a obitelji su im prijatelji, kaže Lončar

U priči o Dirku Nowitzkom, najvećem europskom košarkašu u NBA ligi dosad, svoje mjesto ima i nekoliko Hrvata. Sve su to sporedne uloge u njegovoj karijeri, ali su to i svjedoci iz prve ruke o nastajanju igračke veličine.

Ivo Nakić bio je Dirkov suigrač u Würzburgu, a Bruno Šundov u Dallasu.

– Imao sam tada 30-tak godina i bio glavni igrač momčadi koja je ušla u prvu ligu. Sjećam se da mi je Dirkov otac rekao: "Znaš li što mi je najveća želja? Da moj sin bude dobar igrač kao ti." Ironije li sudbine, on je te godine otišao u NBA, a ja sam igrao u Sloveniji.

O Dirku kao suigraču sve najljepše govori i Bruno Šundov, koji je s njim u dresu Dallasa proveo svoje prve dvije sezone u NBA ligi.

– Došli smo iste godine, on kao izbor iz prve runde drafta, a ja iz druge. Idealan je suigrač, hoće pomoći, u njemu nema ni "z" od zla.

Šundov nam je otkrio dio Dirkova recepta za uspjeh.

>>Cijelu priču o Nowitzkom pročitajte u srijedu u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Komentara 1

DU
duleprof
08:49 15.06.2011.

Ma sve stu Hrvati stvorili, Barsu , Noviwtzkog , najstariji narod na svijetu 20 000godina ,,, Svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije