Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE RIJEČI IZ SPLITA

Direktor Hajduka prozvao Stipu Pletikosu: 'Njega pitajte zašto Biuk ne igra u reprezentaciji, čovjek je iz Splita...'

Zlatko Dalić "umirao" od smijeha za vrijeme humanitarne nogometne utakmice u Travniku
Armin Durgut/PIXSELL
19.09.2022.
u 20:25

Napeto je zadnjih dana u Hajduku, a oštra poruka je stigla i do HNS-a.

Sportski direktor Hajduka danas je s nama dugo razgovarao o problemima u klubu, a odgovarajući na mnogobrojna pitanja, nije mogao izbjeći temu Stipe Biuka.

Pitali smo Mindaugasa Nikoličiusa, koji je između ostalog kazao kako je trener Dambrauskas smijenjen jer se nisu slagali oko strategije za mlade igrače, je li se u pogledu razvoja domaćih imena razgovaralo o Biuku. Najveći talent hrvatskog nogometa ne napreduje onako kako se to očekuje, a nema ni bogatih ponuda što dodatno iritira čelnike kluba. Zna se da Hajduk mora stvarati i prodavati da bi opstao. No od Biuka želimo puno više vidjeti prije te 'kapitalne' prodaje, primjerice ono što je radio igračima Vitorije. 

- Naravno da razgovaramo o Biuku, mislim da mu nedostaje samopouzdanja, nije lako mladom igraču od kojeg se toliko očekuje, nije lako napraviti transfer koji svi očekuju. Mislim da je igrački ipak napredovao i da će mu novi trener Karoglan puno pomoći jer ga odlično poznaje, zna i sve njegove nedostatke - rekao nam je Nikoličius.

Na pitanje je li izlog za Biuka i mlada reprezentacija Hrvatske, direktor je spremno odgovorio:

- Da, izlog je i mlada reprezentacija, a vi pitajte Stipu Pletikosu koji je direktor svih selekcija zašto Biuk tako malo igra, to je odlično pitanje i mene odgovor zanima, Pletikosa vam je često i u Splitu... -  poslao je poruku prema HNS-u. 

01.05.2022.,Split- Humanitarna utakmica izmedju Hajduka i Sahtara iz Donecka. Sredstva koja ce se prikupiti bit ce namijenjena braniteljima Ukrajine, lijecnicima, volonerskim udrugama i djeci pogodjenoj ratom. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

I time, dojam je, stavio dodatan pritisak na mladog igrača kojem je Bišćan uručio poziv usred Eura i dao mu da igra u ključnim minutama četvrtfinala. Druga je priča Marin Ljubičić, hajdukovac koji ruši rekorde i neumorno zabija na posudbi uz LASK-u.

Zatražili smo nakon izjava Nikoličiusa odgovor od HNS-a i prozvanog Pletikose, ali ga još nismo dobili.

Bišćan kaže da ima bolje opcije u napadu od Ljubičića 

Biuk je do sada upisao šest nastupa za mlade, ali ni jednom nije odradio cijelu utakmica. Debitirao je u četvrtfinalu Eura protiv Španjolske, a najviše je u toj kalendarskoj godini igrao u kvalifikacijama za EP protiv Azerbajdžana, 68 minuta.

U 2022. godini upisao je jedan nastup u dramatičnom porazu od Finske (2:3). Bišćan ga je pozvao u mladu selekciju za play-off utakmice protiv Danske.

U međuvremenu izbornik Bišćan koji je danas objavio popis za Dance komentirao je slučaj Marina Ljubičića riječima 'kako se ovaj put odlučio za druge jer je na toj poziciji izvrsno pokriven'.

Standings provided by SofaScore
 

 

 

Komentara 13

Avatar quo_vadis
quo_vadis
21:39 19.09.2022.

pletikosa kriv,što biuk ne igra u reprezetaciji? na čemu je ovaj?

Avatar Darlboro2
Darlboro2
22:03 19.09.2022.

Aha...a što da je netko iz Dinama tako tražio da Dinamov igrač igra u reprezentaciji? Digla bi se graja, do slijedeće sezone ne bi bio mir

ZG
zgrio
07:00 20.09.2022.

Koliko imam za vidjeti Biuk se niti u Hajduku baš nije naigrao. Ova izjava je u najmanju ruku bezobrazna prema javnosti a pogotovo prema Pletikosi. Unose nemir gdje god stignu da malo pod tepih gurnu sportske rezultate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije