Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Direktor Dinama progovorio o povratku Sammira! Evo što kaže...

– Nikad igrače nismo prodavali ni kupovali preko novina. Naš interes za Sammira postoji, kao i njegov da se vrati u Dinamo, pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati – kaže Dinamov direktor Tomo Svetina.
16. siječnja 2017. u 12:30 10816 prikaza
19.09.2013., Stadion Maksimir, Zagreb - Europska liga, skupina B, 1. kolo, GNK Dinamo - FC Cernomorec. Sammir.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Obje strane, i Dinamova i Sammirova, potvrdile su nam jučer da postoji interes za povratak bivšega hrvatskog reprezentativca u Maksimir već ove zime.

Voli Hrvatsku i Dinamo

Iz kineskog Sunninga, gdje se trenutačno nalazi Sammir, javio nam se igračev zastupnik Andy Bara.

Sammir NE IDE... Sammir u Kini ispao u drugu ligu! Sammir Žalost u Brazilu Sammira shrvala tragedija: Prijatelju, uvijek ću te pamtiti! 17.08.2013., Stadion Kranjceviceva, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 6. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Sammir.  Photo: Robert Anic/PIXSELL ZASITIO SE KINE Sprema se senzacija: Sammir ima ponudu Dinama i želi se vratiti u Maksimir!

Kontakti s Dinamom postoje, Dinamo ima ozbiljne planove i naravno da bi mu igrač kao on bio megapojačanje. Ništa nije nemoguće, pa ni to da se Sammir vrati u Dinamo jer Dinamo je njegov klub, on voli Dinamo, Hrvatsku i Zagreb i, ako se zbog nekog kluba spreman odreći milijuna, onda je to Dinamo. Znat ćemo sve u sljedećih nekoliko dana s obzirom na to da Sammir ima ugovor još jednu godinu sa Sunningom – kazao nam je Bara tvrdeći da za Sammira ima interesa i iz Brazila, čak i iz Španjolske, ali da ga srce vuče u Zagreb.

Jedan od motiva povratka bila bi i Sammirova želja da ponovno zaigra za reprezentaciju?

– Naravno, jer iz Kine to nije bilo moguće, dok bi igrajući u Dinamu imao realne šanse – dodao je Andy Bara.

Pitali smo i drugu stranu, Dinamovu, ima li izgleda za Sammirov povratak?

– Nikad igrače nismo prodavali ni kupovali preko novina. Naš interes za Sammira postoji, kao i njegov da se vrati u Dinamo, pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati – kaže Dinamov direktor Tomo Svetina.

Jeste li si dali nekakav rok za realizaciju transfera?

– Naravno da bi nam odgovaralo da se to sve što brže realizira i da se Sammir što prije priključi pripremama. No, nećemo ništa lomiti preko koljena. Naime, Sammir je taj koji ima sve u svojim rukama i, kad on riješi svoju situaciju u Kini, tek tada možemo ozbiljno razgovarati s njim – dodao je Svetina.

Znanje i iskustvo

Tako se, eto, polagano kotrlja jedan od najvećih povrataka jednoga hrvatskog nogometaša u domaću ligu, čovjeka čije bi nogometno znanje i iskustvo donijeli Dinamu neprocjenjive benefite. Primjerice, upijajući Sammirovo čarobnjaštvo, i rođeni kreativac Ante Ćorić znatno bi podigao razinu svojih izvedbi. Ili bi se možda odjednom otvorila vrata njegovoj prodaji kad bi u Dinamu smatrali da su im dvojica genijalnih razigravača previše.

Takva je, primjerice, bila priča Matea Kovačića, koji se tri i pol godine školovao uz Brazilca.

Također, Sammirova urođena inventivnost i majstorstvo asistiranja podigli bi vrijednost napadačima, Soudaniju, Fernandesu, pa i Henriquezu, kao što je svojedobno proslavila i Marija Mandžukića...

Na kraju, Sammir bi Dinamo preko noći pretvorio u najvećeg favorita natjecanja i Rijeka bi upravo u njemu dobila najveću prijetnju u utrci za naslov prvaka.

SUZANA KAČIĆ BARTULOVIĆ
Skandal u splitskoj školi: SDP-ovka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi, reagirao i Fuchs
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?