Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARAOLIMPIJSKE IGRE

Sinovčić osvojio peto mjesto: Ovo je trebalo doživjeti, prvi put sam čuo navijanje s tribina

paraolimpijci
Anto Magzan/Pixsell
09.09.2016.
u 09:05

- Atmosfera je bila stvarno sjajna. Ovo je prvi put da sam čuo navijanje s tribina. Ovo je stvarno trebalo doživjeti - kazao je mladi Splićanin.

Hrvatski plivač Dino Sinovčić osvojio je peto mjesto na 100 metara leđno u svojoj kategoriji tjelesnih oštećenja na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Sinovčić je isplivao rezultat 1:14.49 što je njegov novi osobni rekord. Dosadašnje najbolje vrijeme popravio je za 49 stotinki sekunde.

- Zadovoljan sam utrkom jer je plan bio isplivati osobni rekord, a to sam uspio - kazao je 24-godišnji plivač splitskog kluba Cipal koji je u kvalifikcijama također zauzeo peto mjesto.

Sinovčić nakon utrke nije skrivao oduševljenje atmosferom u dvorani Aqatico Olimpico.

- Atmosfera je bila stvarno sjajna. Ovo je prvi put da sam čuo navijanje s tribina. Ovo je stvarno trebalo doživjeti - kazao je mladi Splićanin.

Zlatnu medalju je iznenađujuće osvojio Ukrajinac Jevgeni Bogodaiko s rezultatom 1:10.55 ispred svjetskog rekordera Britanca Jonathana Foxa (1:10.78) i Brazilca Itala Pereire (1:12.48).

- Ovo je stvarno iznenađenje jer je Fox nedavno postavio svjetski rekord - dodao je Sinovčić koji je student druge godine na Kineziološkom fakultetu u Splitu, a normu za Rio de Janeiro ostvario je svjetskom prvenstvu u Glasgowu 2015. godine. Do sada je najbolji rezultat ostvario na EP-u u Rejkyaviku 2009. godine kada je bio treći.

Do kraja POI očekuju ga još dvije discipline - 200m mješovito i 400m slobodno.

Stolnotenisačica Anđela Mužinić doživjela je poraz u svom drugom nastupu na Igrama. Nakon što je u 1. kolu bila bolja od Koreanke Ok Kim 3-0 (11-6, 11-5, 11-4), Mužinić je izgubila od Talijanke Michele Brunelli 2-3 (11-8, 8-11, 11-9, 5-11, 6-11). Anđela je vodila 1-0 i 2-1 u setovima, ali nije izdržala.

Nakon dva odigrana susreta Mužinić ima pobjedu i poraz, a rasplet u skupini bit će poznat nakon susreta između Talijanke Brunelli i Koreanke Kim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije